ΕΛΛΑΔΑ

Γερουλάνος καλεί Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αλλάξει η εικόνα στα Εξάρχεια

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει αποστείλει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, με την οποία του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Γερουλάνος ζητά απ’ τον πρωθυπουργό «να αναλάβει να συντονίσει μία συνάντηση εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αντιστραφεί επιτέλους η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, η επιστολή είχε σταλεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και σε συνέχεια ανοιχτής επιστολής εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που, εκτός των άλλων, είχε καταλάβει κτίριο στην οδό Αραχώβης, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνιζε πως η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει «όσους μιλούσαμε για εγκληματικά στοιχεία που δρουν στην περιοχή και επαναφέρει για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο την ανάγκη οργανωμένης και συλλογικής δράσης, με συνέπεια και συνέχεια, πέρα από τον εκλογικό κύκλο και με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οριστική επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Γερουλάνος, υπογράμμιζε επίσης ότι «η κατάσταση στη γειτονιά των Εξαρχείων έχει ξεφύγει εκτός κάθε ελέγχου», «το «εκτός ελέγχου» που ζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων σήμερα, δεν μπορεί να είναι μια ρουτίνα, ενσωματωμένη στην καθημερινότητά μας. Ούτε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη και για δημοκρατία, ζητώντας από τους κατοίκους των Εξαρχείων φόρους και δημοτικά τέλη, με αυτή την χαμηλή ποιότητα ζωής…». Επίσης σημείωνε ότι πρόταση του είναι «να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των Εξαρχείων, με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, αλλά και με αυξημένα κονδύλια και μέριμνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται». Ακόμη, ζητούσε να υπάρξει «ένα πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης στην περιοχή, που να αφορά τη συνολική της αναβάθμιση, αφού απομακρυνθούν οι εστίες παρανομίας που καμία σχέση δεν έχουν με την ελευθερία έκφρασης».

«Είμαι έτοιμος να συμβάλω με συγκεκριμένες προτάσεις, για αυτό και σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συνάντησης εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αλλάξουμε τη «μαύρη τρύπα» της πρωτεύουσας της χώρας…» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact