ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό

«Πρέπει ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του και να σταθεί αντιστοίχως»

Ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε ούτε για διάσπαση ούτε για εκκαθαρίσεις, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΑ 1, ρωτήθηκε για τις χθεσινές αναφορές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε συνομιλία που είχε με συνεργάτες του. «Ο Πρωθυπουργός έβαλε τα θέματα όπως είναι και έδωσε τα δεδομένα στον κάθε ένα βουλευτή ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση επ΄αυτού. Επομένως και αυτό το οποίο βγαίνει και από τη δήλωση του Πρωθυπουργού είναι ότι θα πρέπει δημοκρατικά και συντεταγμένα να περάσουμε στις συλλογικές διαδικασίες, όπου θα διατυπωθούν οι απόψεις και προφανώς θα βγει και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δεν υπάρχει ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθεση των διαφορετικών αντιλήψεων, στοχεύσεων και πολιτικών προτάσεων που έφτιαχναν μια συνισταμένη. Πρόσθεσε όμως ότι «εδώ πέρα πρέπει ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του και να σταθεί αντιστοίχως», γιατί «σήμερα διαμορφώνονται δύο πολιτικές προτάσεις: η μία την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση και η οποία λέει στο δίλημμα ‘συμφωνία ή Grexit ή πτώχευση’, απαντάμε συμφωνία. Και η άλλη πρόταση που λέει ότι δεν απαντάμε συμφωνία, χωρίς να διατυπώνουμε μια εφικτή, μια εναλλακτική λύση».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε «όποια εναλλακτική υπάρχει να συζητηθεί» για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως «οι εναλλακτικές που διατυπώθηκαν θεωρήθηκαν προχειρότητες, χωρίς να μπορούν να υλοποιηθούν και να βγάλουν ένα αποτέλεσμα». Στο σημείο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως «το ότι ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον κοινωνικό, είναι θέμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε το να είναι κόμμα μειοψηφικό με 4-5%».

«Σήμερα πολύ μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών στηρίζει την προσπάθεια, αυτό ακριβώς πρέπει και να συμβεί. Αυτό είναι αναγκαίο όμως, όχι τώρα, ήταν πάντα αναγκαίο. Σήμερα είναι μια στιγμή ακόμη σημαντικότερη, διότι σήμερα έχουμε μία μεγάλη στήριξη εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών προς την κυβέρνηση. Έχουν μια εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αλλά και στις προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας. Αισθάνονται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση σήμερα και ασφαλώς την περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Αυτά δεν τα λέω εγώ, αυτά είναι αποτυπωμένα και από τη δουλειά που κάνετε και εσείς και είναι ένα αποτέλεσμα μετρήσιμο», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact