ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για 18 μήνες ο λαός θα πληρώσει 301 βουλευτές

Όχι 300 αλλά 301 βουλευτές καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός για τους τελευταίους 18 μήνες (από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020), μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου που δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα από χθες να αποτελεί και πάλι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ως γνωστόν ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Πράγματι, το εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση έκρινε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει τελικά 226 ψήφους παραπάνω από τον συνυποψήφιό του.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι ο πρώην υπουργός έχει τώρα το δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες. Με άλλα λόγια, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 100.000 ευρώ) κι ας μην άσκησε την ιδιότητα του βουλευτή.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δε θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Οπότε το κράτος και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός καλείται να μισθοδοτήσει έναν βουλευτή παραπάνω για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι διαφορετικό, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τη συζήτηση του τι είναι νόμιμο και τι ηθικό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact