ΕΛΛΑΔΑ

Για υπερβάλλοντα ζήλο και ολιγωρία κατηγορεί την Εισαγγελία ο δικηγόρος του Σεϊσίδη

Για «υπερβάλοντα ζήλο» και ταυτόχρονα για «υπερβάλλουσα ολιγωρία» καταγγέλλει την Εισαγγελία Εφετών ο δικηγόρος του Συμεών (Σίμου) Σεϊσίδη,  Κώστας Παπαδάκης.

Οπως τονίζει δεν συντρέχουν όροι φυγοδικίας και επιπλέον η Εισαγγελία δεν έχει ακόμα απαντήσει  απαντήσει στην αίτηση που έχει υποβάλει ο Σίμος Σεϊσίδης για καθορισμό του υπολοίπου της ποινής του.

Αναλυτικότερα, όλη η ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης του Σίμου Σεϊσίδη αναφέρει τα εξής: 

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και ειδήσεις για τη σύλληψη του Σιμου Σεισίδη, ως συνήγορος υπεράσπισής του αισθάνομαι την υποχρέωση και ανάγκη να ενημερώσω για τα ακόλουθα :

1) Ο Σίμος Σεισίδης έχει αποφυλακισθεί και ζεί ελεύθερος από τις 29/5/2012, αφού αθωώθηκε από δεκάδες κακουργήματα (ληστείες, ανθρωποκτονίες κλπ) που του είχαν αποδοθεί.

2) Το σενάριο των αστυνομικών υπηρεσιών περί συμμορίας των “ληστών με τα μαύρα” και η προσπάθεια να εμφανισθεί ο Σεϊσίδης ως αρχηγός της, αδίστακτος, κακοποιός, επικηρυγμένος τρομοκράτης, κατέρρευσαν παταγωδώς στα δικαστήρια. Λυπάμαι που τα σημερινά δημοσιεύματα το παραβλέπουν.

3) Στις 6/4/2015 (Μ Δευτέρα) δικάστηκε, μετά από πολλές αναβολές (όλες λόγω ωραρίου, απεργιών και απουσίας μαρτύρων κατηγορίας), σε δεύτερο βαθμό και μετά από αναίρεση προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η τελευταία δικαστική εκκρεμότητα του Σεϊσίδη, ληστεία της Τράπεζας ALPHA BANK Ν. Χαλκηδόνας με χρόνο τέλεσης 29/6/2000, πολύ πριν την περίοδο φυγοδικίας του και την κορύφωση των παραπάνω σεναρίων. Ο Σεϊσίδης ήταν παρών στο δικαστήριο σε όλες τις δικασίμους και έδωσε με αξιώσεις τη μάχη της υπεράσπισής του.

Εκδόθηκε η απόφαση 969/6.4.2015 με την οποία κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου (άλλη μία διάψευση του εγκληματικού παρελθόντος του) και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (όχι κάθειρξης) 5 (πέντε) χρόνων, εξαγοράσιμη προς 5 € ημερησίως. Από αυτήν αφαιρείται ο χρόνος προφυλάκισης 11 μηνών και μένει προς εξαγορά το υπόλοιπο.

Η υπεράσπισή του θεωρεί προκλητικά άδικη την καταδίκη του (με μοναδικό “αποδεικτικό στοιχείο” ένα δακτυλικό του αποτύπωμα σε ναϋλον σακκούλα που βρέθηκε μία ώρα μετά τη ληστεία σε τοποθεσία ένα χιλιόμετρο από την Τράπεζα) και αναμένει την καθαρογραφή της για να ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο.

4) Ανεξάρτητα από την προοπτική της αναίρεσης, και για την αντιμετώπιση της εκτέλεσης της παραπάνω απόφασης, η υπεράσπιση του Σεϊσίδη, με μεγάλη ταχύτητα, υπέβαλε στις 15/4/2015 (Τετάρτη του Πάσχα) στην Εισαγγελία εκτέλεσης Εφετών Αθηνών αίτηση προσδιορισμού του υπολοίπου εκτιτέου της ποινής των πέντε ετών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αφαιρεθεί, εκτός από τον χρόνο προφυλάκισης που δέχθηκε το δικαστήριο (11 μήνες) και ο χρόνος φυλάκισής του από τις 5/5/2010 έως 29/5/2012 (περίπου 25 μήνες), καθώς από σωρεία ενταλμάτων και αποφάσεων σε βάρος του τότε, μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση κατέληξε σε καταδίκη.

Η σημασία της αποδοχής η μη του αιτήματος είναι τεράστια για τον προσδιορισμό του οφειλομένου για την εξαγορά του υπολοίπου ποσό, καθώς σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος αυτό διαμορφώνεται περίπου στις 7.200 €, ενώ στην αντίθετη στο διπλάσιο.

Η Εισαγγελία δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αίτηση.

Ας σημειωθεί ότι παρόμοια αίτηση της είχε υποβληθεί από τη γραμματεία των φυλακών Κορυδαλλού τον Μάιο 2012 εν όψει της αποφυλάκισής του, αλλά η Εισαγγελία παρέλειψε να απαντήσει, με αποτέλεσμα η εκκρεμότητα αυτή να μην έχει λυθεί.

5) Σε αναμονή της απόφασης της Εισαγγελίας προκειμένου να πληρωθεί το προσδιοριστέο ως οφειλόμενο η να ζητηθεί η δοσοποίησή του, και ενώ ακόμα και στην τελευταία επίσκεψη του υπογράφοντος στην Εισαγγελία Εφετών την Παρασκευή ελήφθη η συνήθης απάντηση “ουδέν νεώτερο”, λίγες ώρες αργότερα ο Σεϊσίδης προσήχθη σε τυχαίο έλεγχο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη σε βάρος του εντάλματος σύλληψης από τις 20/4/2015 για την παραπάνω απόφαση.

Κρατείται αναγκαστικά μέχρι τη Δευτέρα 11/5/2015, επειδή η αρμόδια για να προσαχθεί για εκτέλεση του εντάλματος Εισαγγελία Εφετών δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο, ενώ ούτε καν να πληρώσει δεν υπάρχει τρόπος έως τότε.

Ως γνωστόν ο μόνος τομέας του κράτους που λειτουργεί τις αργίες είναι τα κρατητήρια.

6) Με δεδομένα τα παραπάνω αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου :

α) Για τον υπερβάλοντα στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήλο της Εισαγγελίας Εφετών να εκδώσει ένταλμα σύλληψης χωρίς να συντρέχουν όροι φυγοδικίας, σε συνδυασμό με την υπερβάλλουσα ολιγωρία της να απαντήσει στην αίτηση και να καθορίσει το υπόλοιπο της ποινής.

β) Για την ανευθυνότητα και τον κιτρινισμό ορισμένων Μ.Μ.Ε, τηλεοπτικών και άλλων, που με περισσή ευκολία ανέσυραν από τη ναφθαλίνη την παραπληροφόρηση για τους ληστές με τα μαύρα, παρουσίασαν ξανά τον Σεισίδη ως φυγόποινο και αποσιώπησαν τις επανειλημμένες αθωώσεις του, εμφάνισαν ως αστυνομική επιτυχία μία τυχαία προσαγωγή και φυσικά “στόλισαν” τον αντιεξουσιαστικό χώρο με τα ανάλογα.

Το βαθύ κράτος και οι ιδεολογικοί και κατασταλτικοί του μηχανισμοί, αντί να αισθάνονται ένοχοι απέναντι στον Σεϊσίδη για την πολύχρονη στοχοποίησή του, που κατέληξε στον ακρωτηριασμό, την κοινωνική του εξόντωση και την άδικη φυλάκισή του, φαίνεται ότι μάλλον ψάχνει στο πρόσωπό του πεδίο επίδειξης ισχύος για να δείξει στην “αριστερή κυβέρνηση” ποιός ασκεί πραγματικά εξουσία.

Η υπεράσπιση του Σεισίδη και το κίνημα συμπαράστασής του θα σταθεί και αυτή τη φορά απέναντί τους.»

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact