ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννος Παπαντωνίου- Βάσω Παπανδρέου καταθέτουν για τα εξοπλιστικά

Στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο στρέφονται και πάλι σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τη σκυτάλη του μάρτυρα παίρνουν η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος διαδέχθηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι μαρτυρίες των πρώην συντρόφων του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον στον απόηχο της κατάθεσης Σημίτη ο οποίος ήταν ξεκάθαρος δηλώνοντας ενώπιον του δικαστηρίου: «Λυπάμαι αν οι αθλιότητες αυτές έγιναν επί πρωθυπουργίας μου». Ο Κώστας Σημίτης απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του με έντονο ύφος του είπε : «Στο υπουργείο σου γίνονταν τα μύρια όσα. Όφειλες να με ενημερώσεις…» για να ακούσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο να του απαντά πως δεν αποδείχτηκε καμία δωροδοκία και να κάνει λόγο για συκοφαντίες.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για το βαρύ πολιτικό τίμημα το οποίο πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου . «Έχω υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά από τη δικαζόμενη υπόθεση. Το κόμμα έχει υποστεί από αυτή την υπόθεση τεράστια ζημιά. Αρκεί να δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου και Ιουνίου 2012, όταν η προδικασία για την υπόθεση ήταν σε πλήρη εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Οι μάρτυρες κλήθηκαν από το δικαστήριο ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο των επίμαχων συμφωνιών για τα υποβρύχια και τα TORM1 ικανοποιώντας , έτσι, το αίτημα που υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε της σύλληψής του.

Για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί για να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι αρχηγοί των τριών όπλων, το επίμαχο χρονικό διάστημα, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact