ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν, τέως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, επικεφαλής του κινήματος των Ελευθεροφρόνων, ιδρυτής του Ινστιτούτου για την Ειρήνη και την Ευημερία και προσωπικότητα απολαύουσα σεβασμού στις ΗΠΑ, ως υπερασπιστής της αλήθειας, της φρόνησης και της πολιτικής εντιμότητας]

Μετάφραση/Εισαγωγή Μιχαήλ Στυλιανού

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε ουσιαστικά κήρυξη πολέμου στη Ρωσία. Στο έγγραφο, με τίτλο Προεδρικό Διάταγμα 117/2021, ο Ουκρανός ηγέτης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι επίσημη πολιτική της Ουκρανίας να πάρει πίσω την Κριμαία από τη Ρωσία.

Η δήλωση ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω την Κριμαία από τη Ρωσία ακολούθησε επίσης, και ίσως υποκινήθηκε από, την εμπρηστική και ανόητη δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν ότι “η Κριμαία είναι η Ουκρανία”.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ΄Αντονυ Μπλίνκεν, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ εναντίον της Ουκρανίας το 2014, συνέχισε να εξωθεί τους Ουκρανούς, υποσχόμενος πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ για την «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας. Πολλοί Αμερικανοί αναρωτιούνται γιατί δεν ανησυχούν ούτε κατά το ήμισυ για την εδαφική ακεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Για να μην υστερήσει σε ζήλο, στις αρχές αυτού του μήνα ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν – ο οποίος προηγουμένως υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστή πυραύλων Raytheon – τηλεφώνησε στον ομόλογό του στην Ουκρανία και υποσχέθηκε «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυριαρχία της Ουκρανίας». Καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν την Κριμαία ουκρανικό έδαφος, αυτό είναι ένα σαφές πράσινο φως για το Κίεβο να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Η Ουάσινγκτον στέλνει επίσης όπλα. Περίπου 300 τόνοι νέων όπλων έχουν φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες και άλλα είναι καθ΄οδόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μόσχα ανταποκρίθηκε στο διάταγμα του Ζελένσκι και στην ολοένα και πιο θορυβώδη ρητορική στο Κίεβο και την Ουάσινγκτον μεταφέροντας στρατεύματα και άλλα στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν οι ΗΠΑ βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση -για παράδειγμα, εάν η Κίνα εγκαθιστούσε μιαν εχθρική και επιθετική κυβέρνηση στο Μεξικό- το Πεντάγωνο θα μπορούσε να μετακινήσει στρατεύματα με παρόμοιο τρόπο;

Αλλά σύμφωνα με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης του αμερικανικού συγκροτήματος στρατιωτικών-βιομηχανικών-βουλευτικών μηχανισμών, οι κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων δεν αποτελούν απάντηση σε σαφείς απειλές από έναν γείτονα, αλλά είναι αντίθετα απλώς περισσότερη “ρωσική επιθετικότητα”.

Οι ανισόρροποι «ειδικοί» των ΗΠΑ πίσω από το πραξικόπημα του 2014 εναντίον του εκλεγμένου Ουκρανού προέδρου επέστρεψαν στην εξουσία και είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έργο – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος! Η ρητή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας στην περιοχή αποτελεί λευκή επιταγή για το Κίεβο.

Αλλά είναι μια επιταγή της οποίας το Κίεβο θα ήταν σοφό να αποφύγει την εξαργύρωση. Πίσω στο 1956 η κυβέρνηση των ΗΠΑ εισήγαγε ατελείωτη προπαγάνδα στην Ουγγαρία υποσχόμενη στρατιωτική υποστήριξη για μια εξέγερση εναντίον των Σοβιετικών κατακτητών της. Όταν οι Ούγγροι, πιστεύοντας τα ψέματα της Ουάσιγκτον, ξεσηκώθηκαν, βρέθηκαν ολομόναχοι και αντιμετώπισαν τα σοβιετικά αντίποινα.

Παρά την απάνθρωπη αμερικανική προπαγάνδα, τουλάχιστον ο Αϊζενχάουερ ήταν αρκετά σοφός για να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν θα επωφελείτο από έναν πυρηνικό πόλεμο στην Ουγγαρία.

Γιατί μας αφορά το αν η Κριμαία είναι μέρος της Ουκρανίας ή μέρος της Ρωσίας; Γιατί μας αφορά αν ο ρωσόφωνος πληθυσμός της ανατολικής Ουκρανίας προτιμά να συνταχθεί με τη Ρωσία;

Γιατί, για το θέμα αυτό, οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί περί ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές μας αποτελούν παραβίαση της “διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες”, αλλά ένα πραγματικό πραξικόπημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κατά μιας εκλεγμένης ουκρανικής κυβέρνησης δεν είναι;

Βλέπουμε την εξωτερική πολιτική που ασκείται από την Raytheon και τους άλλους Αμερικανούς στρατιωτικούς εργολάβους, μέσω αποσπασμένα στην κυβέρνηση όργανά τους, όπως ο Ώστιν και άλλοι. Οι «ειδικοί» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ πιστεύουν τη δική τους προπαγάνδα για τη Ρωσία και είναι στα πρόθυρα να μας πάνε σε πόλεμο γι’ αυτό.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί υπνοβατούν μέσα από αυτό το επικίνδυνο ναρκοπέδιο. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ξυπνήσουν πριν ανατιναχτούμε όλοι.

ronpaulinstitute.org

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact