ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Τερέζα Μέι θα προτείνει στον Τραμπ να συναντηθούν στην εξοχική της κατοικία

Το σχέδιο της πρωθυπουργού της Βρετανίας σύμφωνα με δημοσίευμα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προτείνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποφύγουν τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο και, αντί της Ντάουνινγκ Στριτ, να συναντηθούν στην εξοχική της κατοικία, έγραψε η εφημερίδα «The Sun» την Κυριακή.

Λεπτομέρειες για το σχέδιο της Μέι θα διαβιβαστούν στον Λευκό Οίκο από τον Κιμ Ντάροκ, πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θα γίνουν δύο εισηγήσεις στον Λευκό Οίκο από τον Ντάροκ εκ μέρους της Μέι. Η μία προβλέπει μην συναντηθούν με τον Τραμπ όχι στη Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά στο Τσέκερς, έναν πύργο του 16ου αιώνα περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου. Η δεύτερη είναι ο Τραμπ να πάρει τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κι όχι στο Μπάκιγχαμ.

Ακόμη, ο Ντάροκ θα εισηγηθεί στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ να μην επισκεφθεί το βρετανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ για σχόλια.

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Βρετανία τον Ιούλιο για συνομιλίες με τη Μέι, έπειτα από πολύμηνες ανακοινώσεις και αναιρέσεις για τον χρόνο της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα που παραδοσιακά θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον.

Πολλοί Βρετανοί σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις εάν ο Τραμπ επισκεφθεί τη χώρα και πολλοί πολιτικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε μια επίσημη επίσκεψη του μεγιστάνα των ακινήτων. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έχει διατρανώσει πως ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος στη βρετανική πρωτεύουσα, λόγω της «διχαστικής» πολιτικής του.

Ο Τραμπ ακύρωσε νωρίτερα φέτος το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει στη Βρετανία για να εγκαινιάσει την αμερικανική πρεσβεία. Η Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κυβέρνησης που επισκέφθηκε τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του το 2017.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact