ΙΣΤΟΡΙΑ

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πάντα έτοιμοι για ερωτική συνεύρεση;

Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, το σεξ κατείχε ιδιαίτερη θέση.

Όπως τεκμηριώνεται οι Αρχαίοι υμών πρόγονοι σε αντίθεση με τους σημερινούς Έλληνες ήταν πάντα…έτοιμοι για σεξ.

Μάλιστα λέγεται πως για να αναχαιτίσουν τα πάθη τους έτρωγαν μαρούλι, το οποίο θεωρείται αντιαφροδισιακό.

Ποιο ήταν το μυστικό τους και ήταν πάντα έτοιμοι για σεξ;

Τα αφροδισιακά της φύσης έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης, μια και υπόσχονταν μέγιστες αποδόσεις στο σεξ. Το γεγονός αυτό γίνεται αντιληπτό και από την ετυμολογία του όρου «αφροδισιακό» που προέρχεται από την Θεά Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, της αγάπης και της ομορφιάς. Μάλιστα οι Αρχαίοι Έλληνες δεν δίσταζαν να δοκιμάσουν τα βότανα και τις τροφές που ανέβαζαν την λίμπιντο.

Εκτός από το γεγονός ότι είχαν άπλετο ελεύθερο χρόνο η διατροφή τους είχε καταλυτικό ρόλο στην ερωτική τους ζωή.

Το κύριο συστατικό στη διατροφή που δεν ήταν άλλο από το ελαιόλαδο κάνει τους άνδρες… ταύρους στο κρεβάτι. Και αυτό τεκμηριώνεται από επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησε το Ουρολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης. Η κατανάλωση ελαιόλαδου μαζί με λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται στις ντομάτες,αυξάνει την ερωτική διάθεση των ανδρών.

Έπιναν αφέψημα μέντας

Λέγεται πως ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει το Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν τσάι μέντας πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την επακόλουθη απώλεια των δυνάμεών τους.

Πάντως έχει αποδειχθεί ότι όπως η κανέλα έτσι και η μέντα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος με φυσικό επακόλουθο και την στύση.

Από το διαιτολογίο των αρχαιών ελλήνων δεν έλειπαν οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα και καρύδια αλλά και τα σύκα. Και οι τρεις αυτές τροφές αυξάνουν τις ερωτικές αντοχές και την λίμπιντο και γενικά θεωρούνται άκρως αφροδισιακά.

Έκαναν γυμναστική

Οι Αρχαίοι Έλληνες καθημερινά γυμνάζονταν καθημερινά στις παλαίστρες. Όπως εξάλλου έχει τεκμηριωθεί σε πρόσφατη ‘έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Depression and Anxiety» τριάντα λεπτά άσκησης βελτιώνουν σημαντικά τη σεξουαλική λειτουργία.

Δεν είχαν μνημόνιο

Πλειάδα επιστημονικών μελετών έχει δείξει ότι η οικονομική κρίση και το άγχος που αυτή επιφέρει προκαλεί κάθετη πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Να σημειωθεί ότι η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά σε σχέση με το σεξ στον άνδρα.

Δεν κάπνιζαν

Οι Αρχαίοι Έλληνες σε αντίθεση με τους σημερινούς δεν κάπνιζαν

Μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης, τεκμηρίωσε ότι όσοι καπνίζουν έχουν έως και 41% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος δεν εξαλειφόταν, αλλά παρέμενε αναλλοίωτος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact