ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι Δημοκρατικοί ρίχνουν «πόρτα» στο Fox News για τη μετάδοση debate

Οι Δημοκρατικοί δεν θα επιτρέψουν να φιλοξενήσει τηλεμαχίες για το χρίσμα του κόμματος

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέψει στο Fox Νews να φιλοξενήσει καμία από τις τηλεμαχίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, προχώρησε χθες η Εθνική Επιτροπή του κόμματος (DNC). Για την εξέλιξη αυτή επικαλέστηκε ένα άρθρο του περιοδικού New Yorker, το οποίο υπονοεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο είναι μια μηχανή «προπαγάνδας» του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το πρόσφατο άρθρο του New Yorker για την ανάρμοστη σχέση μεταξύ του προέδρου Τραμπ, της κυβέρνησής του και του Fox News με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει μια δίκαιη και ουδέτερη τηλεμαχία για τους υποψηφίους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τομ Πέρες, πρόεδρος της DNC.

«Κατά συνέπεια το Fox Νews δεν θα χρησιμεύσει ως συνεργάτης για τις τηλεμαχίες των Δημοκρατικών για το 2020», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και το 2016 η DNC είχε απορρίψει πολλές προτάσεις του Fox News να φιλοξενήσει τις τηλεμαχίες των υποψηφίων του κόμματος για το χρίσμα, επικαλούμενη τη συντηρητική στάση του τηλεοπτικού δικτύου και τις επικρίσεις του εναντίον των πολιτικών των Δημοκρατικών.

Αμέσως ο Τραμπ αντέδρασε, αναρτώντας μήνυμα στο Τwitter, η οποία ανέφερε: «Οι Δημοκρατικοί μόλις εμπόδισαν το Fox News να οργανώσει τηλεμαχίες. Ωραία, οπότε σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με τα δίκτυα των fake news και των ακραίων αριστερών δημοκρατικών για τις τηλεμαχίες για τις προεδρικές εκλογές».

Στο άρθρο του ο New Yorker υπενθυμίζει τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος στο Fox News (συνολικά 44) τα πολλά του tweets που αναφέρονται σε ειδήσεις που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ αναφέρεται με λεπτομέρειες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του Τραμπ τον Σον Χάνιτι, έναν από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του δικτύου, στη διάρκεια μιας κυβερνητικής επίσκεψης στο Τέξας.

«Ο Χάνιτι αντιμετωπίστηκε στο Τέξας ως μέλος της κυβέρνησης, διότι στην πραγματικότητα είναι. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τον πρόεδρο του Fox, τον Ρούπερτ Μέρντοκ», σχολιάζει το περιοδικό.

Εξάλλου πολλοί πρώην εργαζόμενοι στο Fox News έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του δικτύου, ο οποίος κατείχε διοικητική θέση στο δίκτυο και τώρα είναι διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο Μπιλ Σάμον ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να επανεξετάσουν την απόφασή τους, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι εργάζονται για το δίκτυο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact