ΚΟΣΜΟΣ

Γιατρός έσωσε έγκυο από αιμορραγία την ώρα του ισχυρού σεισμού στο Νεπάλ!

Μία ακόμα συγκλονιστική υπόθεση έγινε γνωστή από το Νεπάλ.

Ο γιατρός, Ραμ Πράσαντ Σαπκότα, βρισκόταν σε νοσοκομείο στο Κατμαντού και αντιμετώπιζε μια δύσκολη περίπτωση τοκετού, όταν ο σεισμός των 7,9 Ρίχτερ συγκλόνιζε το Νεπάλ.

Ο 33χρονος γιατρός, όπως δήλωσε, δεν σκέφθηκε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει μια έγκυο, η οποία είχε υποστεί μια σοβαρή αιμορραγία και τόσο ο ίδιος, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό που τον βοηθούσε, παρέμειναν στο καθήκον και προσπάθησαν να σώσουν την γυναίκα.

Η έγκυος, που είχε ήδη χάσει σε προηγούμενο τοκετό ένα μωρό, κατά την διάρκεια της γέννας παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και την στιγμή του καταστροφικού σεισμού ο γιατρός προσπαθούσε να την σταματήσει και να φέρει στον κόσμο υγιές το βάρους πέντε κιλών μωρό της.

Παρόλο που την ώρα του σεισμού το κτήριο του νοσοκομείου ταρακουνήθηκε και τα χειρουργικά εργαλεία έπεσαν κάτω, ο 33χρονος γιατρός  δεν σκέφθηκε να εγκαταλείψει την επίτοκο και κατόρθωσε να σώσει την ζωή τόσο της ίδιας, όσο και του νεογέννητου.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο γιατρός έχει γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο νοσοκομείο και όλοι μιλάνε για το θάρρος και την γενναία προσπάθεια που κατέβαλε να σώσει την γυναίκα.

Την ίδια ώρα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο του Κατμαντού, επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Μάλιστα, κάνουν λόγο πως στην μαιευτική πτέρυγα, έγκυες γυναίκες σφαδάζουν από τους πόνους στο δάπεδο και οι μελλοντικοί πατεράδες ψάχνουν για βοήθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πολλά και κρίσιμα περιστατικά, που έχουν προκύψει εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact