ΚΟΣΜΟΣ

Γιλντιρίμ: Ετοιμα για αναθεώρηση του Συντάγματος τα μεγάλα κόμματα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε αργά χθες βράδυ ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας του συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Όλα τα μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε ένα νέο Σύνταγμα», είπε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου στο ζήτημα αυτό.

Η πρόθεση όλων των κομμάτων είναι πλέον να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, συνέχισε ο Γιλντιρίμ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης πλέον συμφωνούν, εκτίμησε.

Η στρατοχωροφυλακή και το λιμενικό σώμα, που τελούσαν υπό τη διοίκηση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, θα αναφέρονται στο εξής στο υπουργείο Εσωτερικών, είπε ακόμη ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact