ΕΛΛΑΔΑ

«Γίνετε…μόδα»: Νέα καταγγελία για χρέωση πάγου – Τι ισχύει για τον premium πάγο

Αυτή η απόδειξη που χρεώνει επιπλέον ένα κομμάτι πάγου 1€ φαίνεται πως ήταν η πέτρα του σκανδάλου, καθώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση μαγαζιού που κοστολογεί ξεχωριστά τον πάγο.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία στο LIVE NEWS, πριν από λίγο καιρό μία οικογένεια επισκέφτηκε ένα υδάτινο πάρκο για να διασκεδάσει. Παρήγγειλε το φαγητό της, κρύα νερά, μέχρι την στιγμή που ζήτησε ένα ποτήρι σκέτο πάγο και τους ανακοίνωσαν στο ταμείο πως πρέπει να το πληρώσουν 1ευρώ.

« Πήραμε ό,τι θέλαμε και μπουκαλάκια με νερό και ζητήσαμε και ένα ποτήρι παγάκια για να βάλουμε το νερό γιατί ήταν Ιούλιος μήνας, μέσα στον καύσωνα και μας χρέωσαν το ποτήρι τα παγάκια 1€».

Και ενώ στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης μας εξήγησαν πως ήταν ένα πιο ακριβό είδος πάγου, στο εν λόγω περιστατικό όπως καταγγέλλουν, ήταν μόνο λίγος πάγος μηχανής.

« Τα κοινά της παγομηχανής, αυτά που λιώνουνε και πολύ γρήγορα.1:08 Ο γιος μου έπαθε τόσο μεγάλη έκπληξη, γιατί εκείνος είχε πάει και είναι 12 ετών να παραλάβει τα νερά και ζήτησε τα παγάκια».

Ιδιοκτήτες μπαρ-καφέ από την άλλη, δείχνουν στην κάμερα του LIVE NEWS πως μία σακούλα πάγου σαν αυτήν, την πληρώνουν μόλις 2€ .

Τι ισχύει για τον premium πάγο

Ο πολυσυζητημένος premium πάγος σε σχήμα κύβου με συγκεκριμένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά μπορεί σε τιμή λιανικής να πωληθεί από 8€ μέχρι και 10€ η συσκευασία 12 τεμαχίων. Η τιμή χονδρικής αρχίζει από 40 λεπτά ανά τεμάχιο, με τους καταστηματάρχες να το κοστολογούν όπως σε αυτήν την περίπτωση 1€. Το κέρδος για αυτούς μπορεί να είναι και 150% για ένα κομμάτι πάγου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εν λόγω κύβος πάγου σερβίρεται μαζί με premium ποτά για να διατηρήσει ατόφια την ποιότητα του αλκοόλ, με τους περισσότερους καταστηματάρχες να τον ενσωματώνουν στην τελική τιμή.

Η Λορέτα Τόσκα εξήγησε στο Live News για τον premium πάγο: «Ένα κομμάτι πάγου σαν αυτό θέλει 6 ημέρες στο σύνολο για να παρασκευαστεί και έχει και υψηλό εργατικό κόστος. Το συγκεκριμένο κομμάτι πάγου θέλει περίπου μία ώρα για να λιώσει και δεν αλλοιώνει καθόλου την αίσθηση από το ανθρακικό. Φιλτράρεται με αντίστροφη όσμωση του νερού και ψύχεται για 4 ημέρες».

Η ιδρύτρια της εταιρείας ανέφερε ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου πάγου χρησιμοποιείται κανονικό νερό, κατόπιν αυτό φιλτράρεται με τα καλύτερα φίλτρα και αφαιρούνται το χλώριο , τα βακτήρια και τα άλατα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact