ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: Η Ελλάδα τα κατάφερε και όλη η Ευρώπη σας θαυμάζει

Οι θερμές δηλώσεις, μακράν των τυπικών, που αντάλλαξαν ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «έκλεψαν την παράσταση» στην κοινή συνέντευξη

Τύπου που παραχώρησαν, με τον κ. Σαμαρά να εξαίρει το ρόλο του κ. Γιουνκέρ στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, κάνοντας λόγο για «ηγετικό ρόλο του» στο ξεπέρασμά της, και τον πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει τον έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και αδελφό» και να λέει με νόημα ότι «αγαπά τους Έλληνες και ότι ελπίζει να συνεχίσουν να τον αγαπάνε».

«Εδωσα δύο μάχες: Να πείσω την Ελλάδα και τους υπουργούς της να αλλάξουν πολιτική και να πείσω τους υπόλοιπους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα αξίζει την εμπιστοσύνη τους» είπε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πέρα από τις δυσκολίες της στιγμής και χάρις σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια η Ελλάδα τα κατάφερε και όλη η Ευρώπη θαυμάζει ότι κατάφερε να επιβάλει τη βούλησή της να δράσει, τη θέληση για δράση. Πάλεψα σαν λιοντάρι για την Ελλάδα. Θαυμάζω τους Έλληνες που κατάφεραν να διώξουν τη δικτατορία» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας πως επισκέφθηκε τη χώρα μας για προσωπικούς λόγους:

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, αντιπαραβάλλοντας την ελληνική περίπτωση με τι συνέβη στην Αργεντινή.

«Αρκεί η σύγκριση με την Αργεντινή που χρεοκόπησε πριν 12 χρόνια και ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει… Δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές παρά το γεγονός ότι το χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό αρχικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Την ώρα που κάποιοι εισηγούνταν άτακτη χρεοκοπία, την ίδια ώρα που κάποιοι έλεγαν ότι η παραμονή μας στο ευρώ δεν ήταν φετίχ, η Ελλάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, και αφήνει την κρίση πίσω της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς πάντως προειδοποίησε πάντως ότι «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, δεν πρέπει να επαναληφθεί η κρίση να μη τεθούν σε κίνδυνο όσα πετύχαμε, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα ελλείμματα να τα αφήσουμε πίσω μας για πάντα.»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact