ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Η Γερμανία μπορεί να δεχτεί 500.000 μετανάστες

Στους 800.000 αναμένονται οι άνθρωποι που θα αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα φέτος

Η Γερμανία είναι μια χώρα αρκετά σταθερή ώστε μακροπρόθεσμα να δεχτεί πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες υποστήριξε ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ η Γερμανία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη μεγάλη εισροή μεταναστών που αναμένεται τα επόμενα χρόνια. «Πιστεύω ότι σίγουρα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε (στην εισροή) μισού εκατομμυρίου μεταναστών (ετησίως) για μερικά χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος των Σοσιλαδημοκρατών στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό, ίσως και περισσότερους», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι φέτος θα αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα περίπου 800.000 μετανάστες.

Πάντως ο Γκάμπριελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της φορολογίας προκειμένου να εξοικονομηθούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεσμεύθηκε η γερμανική κυβέρνηση να προσφέρει για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Την Κυριακή το βράδυ οι ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αποφάσισαν να περιλάβουν 3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016 για τους μετανάστες. Παράλληλα τα κρατίδια και οι κοινότητες θα λάβουν επιπλέον 3 δισ. ευρώ. Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να κηρυχθούν ασφαλείς χώρες προέλευσης το Κόσοβο, η Αλβανία και το Μαυροβούνιο, και να διευκολυνθούν οι ευκαιρίες για «νόμιμη μετανάστευση».

Όπως δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ τα σχετικά νομοσχέδια αναμένεται να υποβληθούν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο τις επόμενες έξι εβδομάδες. Το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με αυτά στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 15 Οκτωβρίου το πακέτο των νομοσχεδίων θα υποβληθεί προς ψήφιση στη Μπούντεσταγκ και μία ημέρα αργότερα στη Μπούντεσρατ.

Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα εκτίμησε ότι ο αριθμός των σύρων προσφύγων αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Στην περίπτωση που ο εμφύλιος πόλεμος φτάσει στην παραλιακή Λαττάκεια, όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες μάχες, έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενδέχεται να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού. Η πλειονότητα εξ αυτών εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να περάσει στην Ευρώπη. Επιπλέον μια περαιτέρω προέλαση του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να αυξήσει το κύμα των προσφύγων, προειδοποίησε ο ντε Μιστούρα.

Στο μεταξύ η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα με το σουηδό πρωθυπουργό Στέφαν Λεβέν στο Βερολίνο. Η Σουηδία μαζί με τη Γερμανία είναι οι χώρες στις οποίες επιθυμούν να φτάσουν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact