ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Οι εκλογές στη Βρετανία κατέληξαν σε αποδοκιμασία για τη Μέι

Η εκπρόσωπος της Μέρκελ αρνείται να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε πως οι εκλογές στη Βρετανία κατέληξαν σε μια αποδοκιμασία για τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη θέση της υπέρ ενός «σκληρού» Brexit.

«Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε καταστήσει αυτές τις εκλογές σχεδόν μια ψήφο υπέρ του Brexit»» δήλωσε ο Γκάμπριελ, «βρίσκω πως το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι “διεξαγάγετε δίκαιες διαπραγματεύσεις και σκεφτείτε αν είναι πραγματικά καλό για τη Βρετανία να εξέλθει με αυτό τον τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση”», πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μέι που είχε πλειοψηφία 17 εδρών στο απερχόμενο Κοινοβούλιο, είχε προκηρύξει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές με την ελπίδα ότι θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική ισχύ της για να διαπραγματευθεί ένα «σκληρό» Brexit με τους «27» από τις 19 Ιουνίου, έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ.

Όμως τελικά έχασε την πλειοψηφία μετά τις εκλογές.

«Δεν μπορώ παρά να ελπίζω ότι θα υπάρξει γρήγορη κατάληξη στην οικοδόμηση μιας κυβέρνησης με την οποία να μπορούμε να διαπραγματευθούμε σοβαρά», είπε ο Γκάμπριελ.

Η εκπρόσωπος της Μέρκελ αρνείται να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών

H γερμανική κυβέρνηση παρακολούθησε στενά τις βρετανικές εκλογές στις οποίες η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απώλεσε την πλειοψηφία αλλά δεν θα σχολιάσει το αποτέλεσμά τους την ώρα που η Βρετανία επιχειρεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου, η Ούρλικε Ντέμερ είπε: «η γερμανική κυβέρνηση φυσικά και παρακολούθησε τις εκλογές πολύ στενά, όπως συμβαίνει πάντα με τόσο στενούς και σημαντικούς εταίρους, αλλά από ευγένεια και σεβασμό δεν θα σχολιάσω το αποτέλεσμα τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης».

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και υπάρχουν οδηγίες και χρονοδιάγραμμα γι’ αυτές και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με αυτό… Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις να μπορέσουν να ξεκινήσουν γρήγορα γιατί η περίοδος των δύο ετών ήδη έχει ξεκινήσει και μπορεί να παραταθεί μόνο ομόφωνα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact