ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκέλα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον… νεοσύλλεκτο Κόρμπο. ενώ και ο Κολοβός επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του.

Έτσι ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ.

Την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης και Τασουλής. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Μητρόπουλος με τον Κόρμπο. Μπουμάλ, Κολοβός στα άκρα Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Γιάννου.

Από κει και πέρα, ο Γιάννης Αναστασίου είχε εκπλήξεις στο βασικό του σχήμα. Πρώτη και… μεγαλύτερη η επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ζέκα να παίζει εκεί. Δεύτερη και… μικρότερη, η χρησιμοποίηση του Εμίρ Μπαϊράμι μετά από ενάμιση μήνα! Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Πορτογάλος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη.

Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά  του Πράνιτς και Ατζαγκούν. Πέτριτς και Μπαϊράμι πίσω από τον Μπεργκ στο 4-3-2-1.

Μπουμ-αλ και… selfie!

Σε ακόμη ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έπρεπε να δείξει στοιχεία ομάδας που θέλει σαν… τρελή το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Αναστασίου μπορεί να έκανε δηλώσεις περί… πολέμου, ωστόσο, η νοοτροπία των παικτών του περισσότερο έφερνε σε φιλική αναμέτρηση. Το «τριφύλλι» από την αρχή του ματς πήρε την κατοχή της μπάλας, ο Πανιώνιος περισσότερο περίμενε και με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να δημιουργήσουν. Μπαϊράμι, Ατζαγκούν και Πέτριτς τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε Κόρμπο και Μητρόπουλο, με τον «ιστορικό» όσο περνούν τα λεπτά να βγαίνει από την περιοχή του, κυρίως από δεξιά με τον Μπουμάλ.

Φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν έβγαιναν ούτε με… σταγονόμετρο(εξαίρεση ένα πλασέ του Μπεργκ στο 24′) και όλα τα… λεφτά στο πρώτο μέρος ήταν η γκολάρα του Μπουμάλ στο 33′ που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Καμερουνέζος εξτρέμ έπιασε τρομερό βολέ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται και σήκωσε στο πόδι την Νέα Σμύρνη! Μάλιστα, φρόντισε, να το κάνει ακόμη πιο θεαματικό. Πήγε στον πάγκο, του έδωσαν ένα κινητό και μιμήθηκε τον Φραντσέσκο Τότι, βγάζοντας selfie!

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναθηναϊκός πίεσε αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ούτε υποψίας ευκαιρίας…

Τον… έσωσαν Μπεργκ και Στιλ

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Αναστασίου άλλαξε τον αρνητικό Μπαϊράμι με τον Καρέλη και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Ο Πανιώνιος έχασε τον Ιμπαγάσα λόγω τραυματισμού, η απουσία του Αργεντινού ήταν εμφανής και από το 65′ και έπειτα οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να βγουν από την περιοχή τους. Η είσοδος του Δώνη αντί του Λαγού και φυσικά εκείνη του Κλωναρίδη, έκαναν πιο δημιοργικό τον Παναθηναϊκό που πίεσε πιο ορθολογικά, έχασε ευκαιρίες και στο 78′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Μάρκους Μπεργκ!

Οι «πράσινοι» είχαν την στιγμή, συνέχισαν να πιέζουν αλλά ο Μάνταλος πήγε να… καθαρίσει το παιχνίδι! Με πέναλτι «εφεύρεση» υπέρ του Πανιωνίου στο 85′. Ο Στιλ, πάντως, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, ο Κολοβός ήταν ο… μοιραίος της ομάδας του και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε ροντέο!

Ο Πράνιτς, όμως, στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά σε μία… τρελή φάση και ο Πανιώνιος κράτησε μέχρι το τέλος τον βαθμό «χρυσάφι».

ΜΑΝ OF THE MATCH: Αν δεν ήταν εκείνος, πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα έφευγε ηττημένος από την Νέα Σμύρνη. Ο Λουκ Στιλ έσωσε το «τριφύλλι». Ο Άγγλος πορτιέρο απόκρουσε την εκτέλεση του Κολοβού, διαλέγοντας σωστή γωνία και αποδείχθηκε καθοριστικός για την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Στο πρώτο ημίχρονο ταλαιπώρησε αρκετά τον Διαμαντή Χουχούμη από τα δεξιά της επίθεσης του Πανιωνίου. Σωστά κρατήματα της μπάλας, κούρσες και φυσικά ένα υπέροχο γκολ που έβαλε μπροστά τον Πανιώνιο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πόσες ευκαιρίες θα πρέπει να πάρει ακόμη, για να καταλάβουν στον Παναθηναϊκό πως δεν είναι σε θέση να προσφέρει και πολύ περισσότερο να κάνει την διαφορά; Κάποτε, ναι, ήταν παιχταράς. Τώρα με το σοβαρό πρόβλημα στην μέση, δεν μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό, μοιάζει και είναι μια ταχύτητα κάτω. Ο λόγος για τον Εμίρ Μπαϊράμι που δεν δικαίωσε την επιλογή του Αναστασίου να τον ξεκινήσει και έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Η ΓΚΑΦΑ: Είχε την ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του μια τεράστια νίκη. Ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, όμως, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Κακή εκτέλεση, ο Στιλ τον… ψάρεψε και ο Κολοβός αποδείχθηκε μοιραίος για τον Πανιώνιο. Στην ίδια κατηγορία και ο Ντάνιελ Πράνιτς, με τον Κροάτη να αστοχεί στην ανεπανάληπτη ευκαιρία των καθυστερήσεων, όντας μόνος του απέναντι από τον Γιαννακόπουλο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος απλά επιβεβαίωσε τον Παναθηναϊκό που δεν θέλει να βλέπει ούτε…ζωγραφιστό τον συγκεκριμένο ρέφερι. Μπορεί ο Στιλ να έπιασε το χτύπημα του Κολοβού, ωστόσο ο διαιτητής από την Καβάλα ήταν ο μόνος που είδε πέναλτι στο πεντακάθαρο μαρκάρισμα του Σίλντενφελντ πάνω στον Γιάννου. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως το υπέδειξε με χαρακτηριστική ευκολόα. Αρκετά λάθη και στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Νέα Σμύρνη για να πάρει ένα «διπλό» που θα τον κρατούσε σε τροχιά κορυφής και θα έδειχνε πως τα καταφέρνει και μακριά από την Λεωφόρο. Δεν τα κατάφερε. Για ακόμη μία φορά. Πέταξε το πρώτο μέρος και όταν ξύπνησε στην επανάληψη ήταν πλέον αργά.  Ο Πανιώνιος από την πλευρά του πήρε έναν υπερπολύτιμο βαθμό αλλά δεδομένα δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς θα μπορούσε να κάνει το 2-1 με τον Κολοβό.

Πηγή: gazzetta.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact