ΚΟΣΜΟΣ

Γκουλνάρα Καρίμοβα: Η κόρη του προέδρου του Ουζμπεκιστάν ζητά βοήθεια!


Η κόρη του παντοδύναμου δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, η 42χρονη Γκουλνάρα Καρίμοβα, χρειάζεται άμεσα ιατρική βοήθεια, αναφέρει το BBC και επικαλείται ηχογραφημένα ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή του

Η κόρη του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, Γκουλνάρα Καρίμοβα, ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την 16χρονη κόρη της και σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται ηχογραφημένο μήνυμα της 42χρονης γυναίκας, η Καρίμοβα ζητά ιατρική βοήθεια για την ίδια και για την κόρη της.

Το καθεστώς στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται σκληρότερο, ίσως και από αυτό της Βόρειας Κορέας και ο πατέρας της Καρίμοβα, πρόεδρος Ισλάμ Καρίμοβ, θεωρείται από τους πιο ισχυρούς άντρες στην κεντρική Ασία.

Η Καρίμοβα στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχει στην κατοχή του το BBC μιλά στα αγγλικά και αυτό αποδεικνύει ότι η 42χρονη περιμένει βοήθεια εκτός του Ουζμπεκιστάν. Σε αυτά τα μηνύματα η Καρίμοβα τονίζει ότι οι άντρες που φυλάσσουν την ίδια και την κόρη της, τους φέρονται «χειρότερα και από το να ήταν σκυλιά»!

Ο γιος της Καρίμοβα, ο 21χρονος Ισλάμ τζούνιορ, είναι φοιτητής στην Οξφόρδη και δηλώνει ότι η 16χρονη αδελφή του Ιμάν έφερε μηχάνημα για πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά της από παιδί, το οποίο της έχει αφαιρεθεί και κινδυνεύει η ζωή της, ενώ η μητέρα του χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Andrew Stroehlein, από την ανθρωπιστική οργάνωση «Human Rights Watch», δηλώνει ότι η οργάνωση θα δώσει στην δημοσιότητα έκθεση τον επόμενο μήνα για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ουζμπεκιστάν, αλλά αμφισβήτησε το αίτημα της Καρίμοβα για βοήθεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι επί χρόνια η 42χρονη κόρη του προέδρου του Ουζμπεκιστάν γνώριζε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της, αλλά ουδέποτε κατήγγειλε κάτι σε δημοσιογράφους ή σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στο Λονδίνο αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τις εκκλήσεις για βοήθεια της Καρίμοβα.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact