ΕΛΛΑΔΑ

Γονιός προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Μπαλτά για το νομοσχέδιο για τα Πρότυπα και Πειραματικά

Οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, μπήκαν στο στόχαστρο των γονέων με την πρώτη προσφυγή να κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, και κατά του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Οι γονείς, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων που καθορίζουν το νέο τρόπο εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι  οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις στηρίζονται στο νόμο του Αριστείδη Μπαλτά (Ν. 4327/2015) ο οποίος είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. Οι προσφεύγοντες αναφέρουν το παιδί τους ετοιμαζόταν να συμμετάσχει στις εξετάσεις εισαγωγής του σε Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ίσχυε πριν από την έκδοση των επίμαχων προσβαλλόμενων αποφάσεων. Όμως, το νέο νομοθετικό καθεστώς άλλαξε τα δεδομένα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Το νέο νομοθετικό καθεστώς, επισημαίνει ο γονέας, στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Και αυτό γιατί διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το μέχρι τότε καθεστώς που είχε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία και συνιστούσαν ένα ξεχωριστό τύπο σχολείου.

Ακόμη, το νέο καθεστώς απαγορεύει –επί ποινή αποκλεισμού- να δηλώσει προτίμηση για τη συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής σε περισσότερα τους ενός Πρότυπα ή Πειραματικά Γυμνάσια της Αττικής.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact