ΚΟΣΜΟΣ

Google: Ψάχνει και καταδίδει παιδόφιλους


Βάσει αμερικανικού νόμου είναι υποχρεωμένη να σαρώνει τα emails υπόπτων για κακοποίηση παιδιών

Ένας παιδόφιλος άνδρας στο Τέξας ανακάλυψε το σκληρό πρόσωπο της Google, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός είναι υποχρεωμένος από το νόμο να σαρώνει τα emails υπόπτων για κακοποίηση παιδιών. 

Ο John Henry Skillern συνελήφθη για κατοχή και προώθηση παιδικής πορνογραφίας την Πέμπτη, έπειτα από έκθεση της Google που εστάλη στο αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (NCMEC). Η εταιρεία εντόπισε στα αρχεία του εικόνες ενός νεαρού κοριτσιού τις οποίες είχε στείλει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα φίλο του, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Ο Skillern είχε βεβαρημένο ιστορικό, καθώς είναι εγγεγραμμένος ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων, ενώ το 1994 καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός οκτάχρονου αγοριού.  

Η Google έχει εδώ και καιρό πάρει τη θέση ότι οι χρήστες της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της δημοφιλούς υπηρεσίας Gmail, δεν έχουν «καμία νόμιμη προσδοκία ιδιωτικότητας», λόγω της αυτόματης σάρωσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δημιουργήσει στοχευμένες διαφημίσεις. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει την πρακτική αυτή για πάνω από μια δεκαετία, δεδομένου ότι διαθέτει το δωρεάν το συγκεκριμένο email. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός είναι υποχρεωμένος να αναζητά και να παραδίδει εικόνες παιδικής κακοποίησης στις αρχές, χάρη στον ομοσπονδιακό νόμο «18 US Code § 2258a». Ο συγκεκριμένος νόμος απαιτεί εταιρείες όπως η Google «το συντομότερο δυνατό» να υποβάλουν αναλυτική έκθεση σχετικά με τυχόν παραβιάσεις που σχετίζονται με την παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά.

Η Google δεν είχε ποτέ παραδεχθεί δημοσίως ότι ψάχνει για παράνομες εικόνες, ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι αυτό συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις, βάσει νόμου. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact