ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόσφυγας ο Κολοκοτρώνης…»

Οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην κυβερνούν πια, αλλά έχουν φροντίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Είδαμε χθες πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, χαρακτήρισε «ως σαδισμό και κτηνωδία τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών», ζητώντας μάλιστα να υπάρξουν ποινές.

Χθες, έγινε όμως και μία άλλη δήλωση.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας, δήλωσε τα εξής σε σχέση με τον πολέμαρχο του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη:

«Και αν πάρουμε υπόψη μας πως ο Κολοκοτρώνης ήταν Αρβανίτης, δηλαδή από γονείς πρόσφυγες για αναζήτηση δουλειάς στη Πελοπόννησο, ας σκεφθούμε ότι οφείλουμε την ελευθερία μας σε πρόσφυγες».

Αυτή την άποψη κατέγραψε, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Μάλιστα, σε διάλογο, κάτω από την ανάρτηση, έγραψε:

«Αν δεν εμπιστεύονταν οι Αλβανοί στρατιώτες που κρατούσαν τη Τρίπολη τον Κολοκοτρώνη που ήταν Αρβανίτης και μιλούσε τη γλώσσα τους και έτσι αποχώρησαν από το κάστρο της Τρίπολης η άλωση της Τρίπολης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί!».

Καταρχάς, ακόμα και αν ίσχυε αυτό, να ξεκαθαρίσουμε πως οι Αρβανίτες, όπως οι ίδιοι μαρτυρούν, είναι Έλληνες, οι οποίοι βρέθηκαν υπό τουρκαλβανική κατοχή.

Το Αρβανίτης παράγεται, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με ιστορικούς, από το Αρβώνιος ή Αρβωνίτης, που υποδήλωνε τον κάτοικο της Άρβωνος, όπως την αναφέρει ο Πολύβιος.

Η Άρβων ήταν ελληνική πόλη της Ιλλυρίας. Στην Ιλλυρία των Ελλήνων, που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αδριατικής, δημιουργήθηκαν ακμάζουσες ελληνικές πολιτείες, όπως η Επίδαμνος, η Έφυρα, η Ακρόλισσος, η Απολλωνία, κ.α. Οι πόλεις αυτές υπήρξαν οι μοχλοί για την ανάπτυξη ολόκληρης της ιλλυρικής περιοχής.

Οι κατερχόμενοι προς τον Ελλαδικό χώρο από την Ιλλυρία, λόγω διαφόρων αναταραχών στην Βαλκανική Χερσόνησο τον 13ο αι. μ.Χ., ονομάστηκαν σταδιακά Αρβανίτες.

Παρά την αλβανοφωνία τους είχαν και έχουν ελληνική συνείδηση. Από την προφορική τους παράδοση γνώριζαν ότι ήταν εξαλβανισμένοι Έλληνες (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε λοιπόν την προσφορά του Κολοκοτρώνη στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων για την πατρίδα τους, με την, κατά πολλούς, «εισβολή» παράνομων μεταναστών (κυρίως ανδρών) στην χώρα μας, τους οποίους η Αριστερά συνηθίζει να ονομάζει «πρόσφυγες», ενώ ελάχιστο ποσοστό από αυτούς ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Δείτε την ανάρτηση:

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact