ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγοράκος: Ενεργοποιείται υγειονομική «task force» για τη νησιωτική Ελλάδα


Θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο όπου χρειάζεται για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών

Ομάδα δράσης υγειονομικού ενδιαφέροντος θα ενεργοποιήσει το υπουργείο Υγείας για τη νησιωτική Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά το πέρας σύσκεψης με τους επικεφαλής των δύο Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) Αττικής και τον γενικό γραμματέα κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, η υγειονομική αυτή «task force» θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο όπου χρειάζεται για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας μελετά το ενδεχόμενο της επέκτασης της εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας από τους επαγγελματίες υγείας που ισχύει τους θερινούς μήνες, πχ με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ ή ιατρικές ειδικότητες, και τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, αρχής γενομένης από τα νησιά της άγονης γραμμής.
 
Η συγκρότηση της ομάδας δράσης για τις απογυμνωμένες από επαγγελματίες υγείας νησιωτικές περιοχές θα τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
 
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν γενικότερα τα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, έχουν ήδη υπογραφεί οι διορισμοί όλων των γιατρών –των οποίων είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις- καθώς και των επικουρικών για τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.
 
Τέλος, αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact