ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση δείχνει πλήρη υποταγή στην τρόικα για το θέμα των απεργιών

Για υποταγή στις επιταγές της τρόικας κατηγορεί η ΓΣΕΕ την κυβέρνηση με την προώθηση προς ψήφιση νέων σκληρών μέτρων, όπως αναφέρεται, μεταξύ των οποίων και η «απαράδεκτη» τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ συγκεκριμένα την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα, συνεχίζεται η πλήρης υπακοή της στον «ΦΕΤΦΑ» της Τρόικας που σχετικά με το θέμα των απεργιών με τα νέα μέτρα «επιδιώκεται» να κρίνονται παράνομες το σύνολο των απεργιών που θα κηρύσσονται στο μέλλον.

«Με τη μεθόδευση της υπερβολικά αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων που βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, για τον τρόπο λήψης απεργιακής απόφασης, επιδιώκεται να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον» τονίζει η ΓΣΕΕ και επίσης κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων την υπόσχεσή της για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων και καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εισαχθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.

Η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας για την απεργία, έρχεται προς ψήφιση και η αλλαγή του νόμου Κατσέλη και ζητάει από την Κυβέρνηση να αποσύρει συνολικά το σχετικό άρθρο του Σ/Ν και να συζητήσει διεξοδικά με τους επιστημονικούς φορείς και τη ΓΣΕΕ το θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών ή να αποσύρει τη διάταξη που περιλαμβάνει εργατικές διαφορές ή κατ’ ελάχιστον τα έξοδα με σαφήνεια να ορίζεται ότι επιβαρύνουν τους εργοδότες.

Τέλος,η ΓΣΕΕ για όλη αυτή την κατάσταση προγραμματίζει κινητοποιήσεις.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact