ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκες καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα για λεσβιακό έρωτα

Είχαν συλληφθεί πριν ένα μήνα να ερωτοτροπούν μεταξύ τους σε αυτοκίνητο καταπατώντας τον ισλαμικό νόμο

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το ανώτατο δικαστήριο της Σαρία στην πολιτεία Τερενγκανού της Μαλαισίας για να παρακολουθήσουν την παραδειγματική τιμωρία δύο γυναικών, 32 και 22 ετών.

Οι δυο κοπέλες είχαν συλληφθεί πριν ένα μήνα να ερωτοτροπούν μεταξύ τους σε αυτοκίνητο καταπατώντας τον ισλαμικό νόμο και καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο.

Η κοινότητα LGBT διώκεται στη Μαλαισία όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, καθώς αντιμετωπίζεται ως απειλή για τις αξίες.

Ήταν η πρώτη καταδίκη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις και η πρώτη φορά που έγινε δημόσιο μαστίγωμα στην πολιτεία Τερενγκανού, σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου, Σατιφούλ Μπαχρί Μαμάτ.

«Η ποινική διαδικασία της Σαρία επιτρέπει στο δικαστήριο να καθορίσει που θα εκτελεστεί η ποινή και απαιτεί την παρουσία μαρτύρων που θα είναι άλλοι Μουσουλμάνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως η τιμωρία δεν είχε ως σκοπό «τον βασανισμό ή τον τραυματισμό». «Ο λόγος που γίνεται δημόσια είναι για να χρησιμεύσει ως μάθημα για την κοινωνία».

Η Μαλαισία έχει ένα διττό νομικό σύστημα, με το ισλαμικό δίκαιο και τους οικογενειακούς νόμους που εφαρμόζονται για τους Μουσουλμάνους, παράλληλα με το αστικό δίκαιο. Το μαστίγωμα των γυναικών απαγορεύεται από το αστικό δίκαιο, αλλά επιτρέπεται από το ισλαμικό σε κάποιες πολιτείες.

Η διεθνής αμνηστία έκανε λόγο για «μια φρικτή μέρα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μαλαισία, ενώ έντονη αντίδραση υπήρξε κι από γυναικείες οργανώσεις της χώρας.

«Πρόκειται για ένα βάρβαρο πισωγύρισμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει το ιστορικό της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η ερευνήτρια Ρέιτσελ Τσόα-Χάουαρντ.

«Η εκτέλεση που έγινε αποτελεί παρωδία και σοβαρή αποτυχία της δικαιοσύνης», σημειώνουν από την πλευρά τους οι γυναικείες οργανώσεις της χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact