ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο εφιάλτης της 40χρονης 11 ολόκληρα χρόνια

Τον είχε καταγγείλει τρεις φορές. Είχε περάσει αυτόφωρο, του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, είχε χορηγηθεί στο θύμα panic button, όμως τίποτε από όλα αυτά δεν στάθηκε αρκετό ώστε να αποτραπεί η νέα γυναικοκτονία στην χώρα και μάλιστα καταμεσής του δρόμου.

«Εύχομαι πραγματικά αυτός ο άνθρωπος που έκανε αυτό το πράγμα, γιατί αυτός εμένα θείος μου ήταν, να έχει πεθάνει», είπε η ανιψιά του δράστη.

Μετά την άγρια δολοφονία τα στόματα σιγά σιγά ανοίγουν για όλα τα βασανιστήρια που υπέμενε αυτή η 40χρονη γυναίκα επί μια δεκαετία. Ήταν ο τύραννος της 11 ολόκληρα χρόνια. Την είχε απειλήσει, την είχε ξυλοκοπήσει, την είχε γδύσει με τη βία. Έξω από το σπίτι της είχε σπάσει μπουκάλια ουρλιάζοντας μεθυσμένος, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Πέμπτης που με ένα μαχαίρι σκότωσε την μητέρα των δύο παιδιών του.

«Ξέρω ότι έπινε αλκοόλ πολύ, χώρισε με την γυναίκα του. Κι ήταν η τελευταία φορά που τον είδα κιόλας. Απλώς είναι από το χωριό μου, βρισκόμαστε λόγω χωριού. Ήξερα μετά ότι στην οικογένεια δεν πάει καλά, μέχρι και ξύλο είχε πέσει, και στην αστυνομία είχε πάει πολλές φορές. Έκανα πέρα…», είπε ο ξάδερφος του δράστη.

Τρεις φορές τον είχε καταγγείλει

Τον Απρίλιο του 2013 ήταν η πρώτη φορά που η τότε 29χρονη μητέρα δύο παιδιών πέρασε το κατώφλι της αστυνομίας. Κατήγγειλε τον σύζυγο της για ενδοοικογενειακή βία, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα να μην πλησιάζει το θύμα.

Παρά την απόφαση απαγόρευσης να μένει μαζί της, το 2018 το θύμα τον δέχεται πίσω στο σπίτι για χάρη των παιδιών τους που τότε ήταν στις τάξεις του δημοτικού.

«Το κάθαρμα, μια ζωή, το κάθαρμα. Λυπάμαι. Πολλές φορές τον είχε καταγγείλει. Αυτοί έχουν χωρίσει πολλές φορές. Έχω φύγει από κοντά τους και ο λόγος είναι αυτός, γιατί ήταν ένα ζευγάρι», ανέφερε συγγενής του δράστη.

Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να ξαναφανούν, με τον 50χρονο γυναικοκτόνο να γίνεται βίαιος και επιθετικός, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα και με το αλκοόλ.

«Ένας λόγος παραπάνω που δεν έχουμε πλέον επαφές. Γιατί χωρίσανε… είχε γίνει αλκοολικός. Μέχρι εκεί. Δεν έχω πλέον επαφές. Οι επαφές ήταν τυπικές», ανέφερε ο ξάδερφος του δράστη.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 (18-09-2022) η 40χρονη τον καταγγέλλει και πάλι για εξύβριση και ξυλοδαρμό. Ακολουθείται η ίδια διαδικασία, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και να οδηγείται και πάλι στον εισαγγελέα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την 40χρονη γυναίκα που αποφασίζει να πάρει τα παιδιά της και να απομακρυνθεί από τον κακοποιητή της.

«Ξέρω ότι παλιά είχαν προβλήματα. Την ενοχλούσε παλιά και χωρίσανε. Ήταν χωρισμένοι. Έπινε, ήταν άγριος και τα λοιπά. Είχε πάει στην αστυνομία και είχαν βάλει μέτρα παλιά. Έχει αγοράσει σπίτι, έχει αλλάξει σπίτι. Δούλευε σε μια εταιρεία φαρμακευτική», είπε ο ξάδερφος του θύματος.

Είχε ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με τα δύο παιδιά της μακριά από τον βασανιστή της, κάτι που ο 50χρονος αρνιόταν πεισματικά να αποδεχτεί.

Συνέχισε να την ενοχλεί, να την απειλεί και να της κάνει τον βίο αβίωτο. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή όταν όλοι οι γείτονες θα έλειπαν τις ημέρες του Πάσχα για να ξαναχτυπήσει…

«Εγώ έλειπα εκείνη την μέρα, δεν ήμουνα εδώ, είχα φύγει για διακοπές Πάσχα. Έγινε το σκηνικό αυτό που την έπιασε από τον λαιμό. Και με ένα μπουκάλι συγκεκριμένα λέει έγινε… αυτό. Είχε και γυαλιά απ’ ότι μου είπανε απ’ έξω από το σπίτι. Ήτανε σπασμένα γυαλιά. Ήρθε η αστυνομία κανονικά, με περιπολικό, οι ΔΙΑΣ, και τον συνέλαβαν», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Είναι ασύλληπτο το θράσος του 50χρονου που δεν λογάριαζε τίποτα και κανέναν και την δεύτερη ημέρα του Πάσχα την απειλούσε με ένα σπασμένο μπουκάλι στο ισόγειο της πολυκατοικίας της.
Την επόμενη ημέρα το θύμα πήγε για 3η φορά στις αστυνομικές αρχές.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της αδικοχαμένης Κυριακής, η Αστυνομία αυτή τη φορά έκανε ό,τι έπρεπε. Της χορήγησε Panic Button, της προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη, ενώ της υπέδειξε και δομή φιλοξενίας. Ωστόσο η βασανισμένη γυναίκα δεν είχε το κουράγιο ίσως και την πίστη ότι κάτι από τα παραπάνω θα την βοηθούσε.

Οι αστυνομικοί της είχαν προτείνει το κουμπί πανικού και να μεταφερθεί σε δομή, αλλά το είχε αρνηθεί. Ο διοικητής του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δύο μέρες μετά το συμβάν της 6ης Μάϊου και εκείνη του απάντησε ότι είναι εντάξει.

Δυστυχώς τίποτα δεν ήταν εντάξει. Τι κι αν η αστυνομία ακολούθησε σωστά όλα τα πρωτόκολλα, η γυναικοκτονία τελικά δεν αποφεύχθηκε.

Τα ερωτήματα πλέον περιστρέφονται γύρω από την εισαγγελική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 50χρονος δράστης με ένα τόσο επιβαρυμένο ιστορικό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αύριο ο 50χρονος νταής υποτίθεται θα δικαζόταν για πολλοστή φορά για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο επέλεξε παραμονή της δίκης του να πάρει ένα μαχαίρι και να μαχαιρώσει την εν διαστάσει σύζυγο του στην κοιλιά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact