ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γυρίζει την πλάτη ο λαός στη στρατηγική της κυβέρνησης

Γυρίζει την πλάτη ο λαός στη στρατηγική της κυβέρνησης

Αρνητική γνώμη για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχει, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, όπως φανερώνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τηλεοπτικό σταθμό.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη συνεχιζόμενη φθορά που υφίσταται ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

ts

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες.

Οι ψηφοφόροι μοιάζουν πάντως διχασμένοι, χωρίς πλειοψηφικό ρεύμα, αναφορικά με το ποια είναι η σωστή επιλογή σε περίπτωση που η συμφωνία δεν συμφωνεί με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης. Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

tsipra

Φθορά Τσίπρα αλλά μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις βρίσκουν αντανάκλαση και στο ποσοστό αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα, με τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού να συνεχίζει τη πτωτική της πορεία μετεκλογικά και να πέφτει στο 50%, από 70% που ήταν τον Μάρτιο.

Στην πρόθεση ψήφου πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μακράν πρώτο κόμμα, με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ. Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%.

Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν ΧΑ και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

tsipra2

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact