ΕΛΛΑΔΑ

H «Αποστολή» ξεκινά πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σχολικό εκφοβισμό [βίντεο]

Στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ενημερωτικής Εκστρατείας για τον σχολικό εκφοβισμό, προχωρά με απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την Κρήτη σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία της «Αποστολής» υπογραμμίζοντας τις σοβαρές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τονίζοντας την ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση του.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από δράσεις και προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των γονέων, αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Η «Αποστολή» σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και Δήμους, θα υλοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις με εισηγήσεις από Ειδικούς Κοινωνικούς Επιστήμονες, σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατανοήσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, «νέα πληγή της εποχής μας» και πρόσθεσε ότι στις δομές της Αποστολής,  έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 12 ενημερωτικά σεμινάρια, ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο.

Το περσινό καλοκαίρι, τα παιδιά που απασχολούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της “Αποστολής” στο Μοσχάτο, δημιούργησαν ταινία ευαισθητοποίησης  για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμό.

Διημερίδα από την «Αποστολή» και το Ίδρυμα «Konrad Adenauer»  για τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εντωμεταξύ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα «Konrad Adenauer»  συνδιοργάνωσαν με επιτυχία διημερίδα,  στις 16 & 17 Μαρτίου, με θέμα:  «Ο κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Στα πλαίσια της διημερίδας, συζητήθηκε, η πολυδιάστατη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η Εκκλησία κλήθηκε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν.

Προσκεκλημένοι Καθηγητές  Πανεπιστημίου από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών εκκλησιαστικών οργανώσεων παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκκλησίες στο κοινωνικό τους έργο.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην παράδοση της κοινωνικής προσφοράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής  αναφέρθηκε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ο Καθηγητής  κ. Βασίλειος Μακρίδης στο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας στην Ελλάδα. Η καθηγήτρια Gabriel μίλησε για την κοινωνική προσφορά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας  παρουσίασε διεξοδικά τη δράση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση των χριστιανικών εκκλησιών στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φτώχειας των λαών της γηραιάς ηπείρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ειλικρινούς διαλόγου με μόνη προϋπόθεση την ανιδιοτελή χριστιανική αγάπη καθώς και της επιστροφής της Ευρωπαϊκής ένωσης στις ιδρυτικές της αρχές.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact