ΚΟΣΜΟΣ

H πεθερά του Ομπάμα πόσο κολιτσίδα είναι; [εικόνες]

Ακολουθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ παντού και σπάνια χάνει μια επίσημη φωτογράφιση. Ποια είναι η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα που έχει κάνει photobombing σε όλες τις πόζες του Λευκού Οίκου;

Ονομάζεται Μάριαν Ρόμπινσον και είναι 78 ετών. Την βρίσκει κανείς πίσω από ένα έπιπλο στον Λευκό Οίκο ενώ μιλάει ο Μπαράκ Ομπάμα, την βρίσκει ακόμη σε μια άκρη φωτογραφίας τα Χριστούγεννα της οικογένειας Ομπάμα. Η μητέρα της Μισέλ είναι πανταχού παρούσα. Ζει στον Λευκό Οίκο, στον τρίτο όροφο του κτιρίου, ακριβώς πάνω από το προεδρικό ζευγάρι.


Η Μάριαν Ρόμπινσον δεν έχει επίσημο τίτλο αλλά στις ΗΠΑ την αποκαλούν Πρώτη Πεθερά των ΗΠΑ ή Επικεφαλής των Γιαγιάδων των ΗΠΑ (FGOTUS). Αν οι πιο καυστικοί παρατηρητές λένε ότι λυπούνται τον Μπαράκ Ομπάμα που έχει την πεθερά του κατά πόδας σε κάθε μετακίνησή του, η παρουσία της « mamie » φαίνεται ότι είναι ουσιώδης για την Μισέλ, η οποία την αποκαλεί «ο βράχος μου», σύμφωνα με τον βιογράφο Peter Slevin.


Σε λιγότερο από 4 μήνες γίνονται οι προεδρικές εκλογές και τον προσεχή Ιανουάριο το ζεύγος Ομπάμα θα μετακομίσει στο νέο χλιδάτο σπίτι που έχει νοικιάσει. Ολοι διερωτώνται τι θα απογίνει τότε η περιβόητη Mrs. Robinson…
H Mάριαν Ρόμπινσον μετακόμισε στον Λευκό Οίκο μετά το αίτημα της κόρης της Μισέλ. Η Μισέλ Ομπάμα χρειάστηκε, μάλιστα, να ζητήσει από τον αδελφό της Craig Robinson, προπονητή μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, να τηλεφωνήσει στη μητέρα τους για να την πείσει να έρθει να μείνει στην Ουάσινγκτον.
Σε ηλικία 71 ετών τότε η Μάριαν Ρόμπινσον δεν ήταν έτοιμη να αφήσει τις συνήθειές της και να εγκαταλείψει το Σικάγο, όπου ζούσε, με τις φίλες της και τα αγαπημένα της χόμπι (η γιόγκα).


Αλλά στον Λευκό Οίκο έμαθε να βρίσκεται σπίτι της, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ. Κυρίως ασχολήθηκε με τις κόρες του προέδρου, Σάσα και Μάλια, όταν ήταν μικρές και το προεδρικό ζευγάρι έλειπε για μεγάλα διαστήματα.
Η Μαριάν Ρόμπινσον δεν διστάζει να καλέσει τις φίλες της από το Σικάγο για να μείνουν στον Λευκό Οίκο. Συχνά γευματίζει μόνη ή με φίλους σε εστιατόρια της Ουάσινγκτον, αφού είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και δεν την αναγνωρίζουν. Υπό την διακριτική παρουσία των μυστικών υπηρεσιών δεν χάνει ποτέ τις βραδιές μπαλέτου στο θέατρο Kennedy Center, όπου κάθεται στην προεδρική σουίτα.

Η Μαριάν Ρόμπινσον ακολουθεί την κόρη της στα υπερατλαντικά ταξίδια αλλά όχι μόνο. Την συνόδευσε και σε ένα σικάτο φαγητό στο σπίτι της Teresa Heinz, της εκατομμυριούχου συζύγου του Τζον Κέρι (μουστάρδες και σάλτσες Heinz) και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στους πλούσιους κύκλους της πρωτεύουσας, όπως έγραψε η κοσμικογράφος Sally Quinn: «Είναι η τέλεια γιαγιά. Ζεστή, καλωσυνάτη, γλυκιά, φιλική, αγαπητή. Μοιάζει απόλυτα άνετη στη νέα της ζωή».


________________________________________

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact