ΚΟΣΜΟΣ

Hot spot σε Νίγηρα και Τσαντ πρότεινε ο Μακρόν

«Θα αποτρέπονται άνδρες και γυναίκες να παίρνουν απερίσκεπτο ρίσκο περνώντας τη Μεσόγειο»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε να γίνεται στον Νίγηρα και το Τσαντ η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως είπε ο ίδιος μετά τη λήξη της ευρωαφρικανικής μίνι συνόδου κορυφής που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.

Η διαδικασία αυτή, που θα επιτρέψει να χορηγείται άσυλο στους αιτούντες ενώ βρίσκονται ακόμη σε αφρικανικό έδαφος, θα μπορούσε να γίνει σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ασφαλείς, στον Νίγηρα και το Τσαντ, υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως μετέδωσε το AFP, η ταυτοποίηση, εξήγησε, θα γίνεται με βάση τους καταλόγους της Ύπατης Αρμοστείας. Κατά τον τρόπο αυτό θα αποτρέπονται «άνδρες και γυναίκες να παίρνουν απερίσκεπτο ρίσκο, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη ζώνη και κατόπιν στη Μεσόγειο».

Ο Μακρόν τάχθηκε επίσης υπέρ «της δυνατότητας να οργανωθεί ο επαναπατρισμός» των μεταναστών και ανακοίνωσε ότι για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με κάθε χώρα ξεχωριστά.

Ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ίτνο επέμεινε από την πλευρά του ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης «δεν θα λυθεί παρά μόνο με την ανάπτυξη» των χωρών της Αφρικής. «Το ουσιαστικό πρόβλημα θα παραμείνει η ανάπτυξη (…) χρειάζονται πόροι», τόνισε.

Ο Ντεμπί επανέλαβε επίσης ότι είναι αναγκαίο να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη, τη χώρα απ’ όπου περνούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πορεία τους προς την Ευρώπη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact