ΕΛΛΑΔΑ

Η αναισθησιολόγος, πρώτη ξαδέλφη του υπουργού Πολάκη, δίνει τη δική της εκδοχή για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Τα όσα δραματικά συνέβησαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου στις 28 Ιανουαρίου περιγράφει σε εφημερίδα της Κρήτης η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στο χειρουργείο για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια από την Μελίνα Παρασκάκη, η οποία κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Η γιατρός Νεκταρία Πολάκη δίνει τη δική της εκτίμηση για το τι συνέβη πραγματικά με τη μικρή Μελίνα, ενώ μιλά και για την καταγγελία σε βάρος της για την κλοπή οπιοειδούς ουσίας πριν μερικούς μήνες αλλά και για τη συγγενική της σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας στην εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς» και αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό η κυρία Πολάκη τονίζει: «Κάναμε τα πάντα όλοι οι γιατροί για να σώσουμε τη Μελίνα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν τα καταφέραμε. Σας το λέω με πόνο ψυχής. Επιστρέφω στο σπίτι, κοιτάζω την μικρή μου κόρη και κλαίω γιατί μου θυμίζει το 4χρονο κοριτσάκι που χάθηκε». 

Οι δραματικές στιγμές 
Περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές στο χειρουργείο, όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πηγαιει καλά, η ανασθιολόγος που συμμετείχε στην επέμβαση είπε: «Εγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά. Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί. Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. 
Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα». 

Αλλά λέει η αναισθιολόγος άλλα είπαν στους γονείς 
Ωστόσο, τα όσα είπε η ανασθιολόγος για το τι συνέβη στο χειρουργείο και τα πρώτα λεπτά μετά από αυτό, δίνουν νέες διαστάσεις στο συμβάν του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη και αυτό γιατί τα όσα περιγράφει διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με εκείνα που περιγράφουν οι γονείς του άτυχου κοριτσιού με βάση τουλάχιστον την ενημέρωση που είχαν από τον χειρουργό. 

Η κυρία Πολάκη υποστηρίζει ότι «το παιδί ξύπνησε μετά το χειρουργείο και μάλιστα ανέπνευσε κανονικά, χωρίς πρόβλημα» ενώ οι γονείς δηλώνουν πως μετά την πάροδο δύο ωρών από την εισαγωγή της μικρής Μελίνας στο χειρουργείο ενημερώθηκαν από τον χειρουργό πως «προσπαθούμε να ξυπνήσουμε το παιδί αλλά δεν ξυπνάει, έκανε δύσπνοια και βρογχόσπασμο», όπως αναφέρει το protothema.gr. 

Ποια τα πιθανά αίτια θανάτου κατά την αναισθιολόγο 
Στην ερώτηση της εφημερίδας «Πατρίς» για το πού οφείλεται ο θάνατος του παιδιού η Νεκταρία Πολάκη αναφέρει: «Το αποδίδουμε, γιατί δεν μπορούμε να το αποδείξουμε, σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ούτε να προβλέψουμε».

Τι απαντά για την καταγγελία περί κλοπής οπιοειδούς
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» σε βάρος της γιατρού εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για κλοπή τον Μάιο πακέτου με πεθιδίνες από το ΠΑΓΝΗ. Για την υπόθεση έχει γίνει ΕΔΕ ενώ η ίδια λέει ότι πήρε τα φάρμακα. 

«Η αλήθεια είναι μία και είναι αυτή που θα σας περιγράψω και έχει κατατεθεί και στην ΕΔΕ» λέει και προσθέτει: «Εχω εργαστεί για 20 και πλέον χρόνια στο ΠΑΓΝΗ και το νιώθω σαν το σπίτι μου. Τον Μάιο είχα πάει να επισκεφθεί μια ξαδέλφη μου που νοσηλευόταν και περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο, μπουσκοπάν ή κάτι άλλο, γιατί είχα κολικό νεφρού και πονούσα φρικτά. Ολοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός. Είναι τραγικό να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σοβαρό, για ναρκωτικά, για κλοπές και για όλα αυτά που λέγονται». 

Η κυρία Pολάκη αναφέρει ακόμη στη συνέντευξή της ότι παίρνει αναλγητικά φάρματα μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε και απορρίπτει την οποιαδήποτε σχέση της με ναρκωτικά. 

«Εγώ παίρνω αναλγητικά φάρμακα, γιατί είχα πριν χρόνια ένα σοβαρό τροχαίο. Εμεινα 2 χρόνια στην εντατική και ακόμη αντιμετωπίζω προβλήματα πόνου. Το ότι χρειάζομαι αναλγητικά για να μην πονάω τι σχέση έχει με τα ναρκωτικά; Πεθιδίνες, που είναι αναλγητικά, έχω πάρει 2-3 φορές στη ζωή μου. Στον φάκελο για το πειθαρχικό υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα αυτά και η γνωμάτευση ψυχιάτρου ότι δεν είμαι εξαρτημένη από ουσίες και η γνωμάτευση γιατρών ότι μπορώ πολύ καλά να ασκώ την επιστήμη μου. Εχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από αυτή την ιστορία, γιατί έκανα το λάθος να πάρω μόνη μου φάρμακα για τον πόνο», τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς». 

«Αν δεν ήμουν ξαδέλφη του Πολάκη, δεν θα γινόταν αυτός ο χαμός». 
Τέλος η ίδια αναφέρεται και στη συγγενική της σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Ποτέ δεν μου έχει προσάψει κανείς τίποτα για την δουλειά μου. Εχω καλές σχέσεις με όλους, είμαι συνεπής και ασφαλώς δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Ολος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέλφη του αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Είναι όμως δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσε ποτέ δικαιώματα μόνο και μόνο γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό;», λέει… 

Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου καθηγητής Χειρουργικής Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «δεν έλαβα υπόψιν μου το βαθμό συγγένειας και δεν με ενδιαφέρει… Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα… Έπρεπε να γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν σύμφωνα με το νόμο. Αν η προκαταρκτική εξέταση αποδείξει κάτι παράτυπο ή παράνομο σαφώς θα γίνει η ΕΔΕ» και συμπλήρωσε πως η ΕΔΕ προηγείται προκαταρκτική εξέταση βάσει της γνωμοδότησης των νομικών συμβούλων.

«Είναι εξαίρετη συνάδελφος που δεν έχει κανένα λόγο να μη δουλεύει» ανέφερε δε ο κ. Χαλκιαδάκης. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
«Θα διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της τετράχρονης Μελίνας» διαβεβαίωνε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας, επτά μέρες μετά τον τραγικό θάνατό του κοριτσιού σε επέμβαση ρουτίνας για την αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια»).

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι «είναι πολύ λυπηρό και τραγικό το γεγονός. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει, χωρίς να βγαίνει και να διατυμπανίζει τι κάνει, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, αν υπάρχουν». Ωστόσο, δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο θέμα της συγγένειάς του με την αναισθησιολόγο. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact