ΚΟΣΜΟΣ

Η ανεξερεύνητη χώρα που διοργανώνει έναν περίεργο αγώνα

Η άγρια ομορφιά του Κιργιστάν με τις επιβλητικές βουνοκορφές

Με επιβλητικές βουνοκορφές, απαράμιλλη φυσική ομορφιά και αρχαία κουλτούρα που διατηρείται έως σήμερα λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό.

Το Κιργιστάν αποτελεί έναν από τους αναπτυσσόμενους ορειβατικούς παραδείσους με τα βουνά Tian Shan να καλύπτουν το 80% των εδαφών του. Μερικές από τις βουνοκορφές μάλιστα έχουν ονόματα όπως Lenin, Communism και Putin.

Βρίσκεται στην κεντρική Ασία και περικλείεται από την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Η πρωτεύουσα Μπισκέκ, κτισμένη σε υψόμετρο 800 μέτρων, αποτελούσε στην αρχαιότητα μια από τις στάσεις για τα καραβάνια και μέρος του Δρόμου του Μεταξιού και άλλων εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών.

Σύμφωνα με τους θρύλους οφείλει το όνομα της στον ήρωα Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα.

Το Κιργιστάν φιλοξενεί τους παγκόσμιους αγώνες νομάδων, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια γιορτή της νομαδικής κουλτούρας με αγωνίσματα όπως τοξοβολία, ιππικοί αγώνες, κυνήγι με χρυσαετό, σχοινοβασία και ακροβατικά κάθε είδους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη λίμνη Issyk-Köl, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλπική λίμνη του κόσμου σε υψόμετρο 1608 μέτρα και το Svatá hora Sulayman που θεωρείται το ιερό βουνό της Κιργιζίας. Ακόμη στο εθνικό πάρκο Ala Archa μπορεί κανείς να αναζητήσει την σπάνια λεοπάρδαλη του χιονιού.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kirgkfaΚιργιστάν / Ασία

Διαφορά ώρας: 3 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Σομ Κιργιστάν (1 ευρώ ισοδυναμεί με 81,85 Σομ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και 8 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝΠέτρινα γλυπτά στο δρόμο του μεταξιού στο Κιργιστάν ΚΙΡΓΙΣΤΑΝΤο γιουρτ, η παραδοσιακή σκηνή των νομάδων

ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact