ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιτρομοκρατική αναζητά γιάφκες Κούρδων με βαρύ οπλισμό -Προσπάθησαν να καταπιούν τα usb για να εξαφανίσουν στοιχεία

Στην «πρίζα» παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, μετά τα όσα ανακαλύπτουν οι αρχές ασφαλείας, για τη δράση των προσώπων που συνελήφθησαν χτες σε γιάφκες που έκανε έφοδο η ελληνική αστυνομία. 

Επισήμως οι συλλήψεις αλλά και η δράση των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν. Ωστόσο η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς όλα αυτά, αλλά και άλλα που πιθανότατα θα ακολουθήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα, γίνονται δέκα ημέρες πριν την έλευση του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, η οποία μέχρι να κλειδώσει πήρε ημέρες διαβουλεύσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιους υπουργούς Νίκο Κοτζιά και Νίκο Τοσκα και πληροφορείται όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα είναι γεγονός μείζονος σημασίας για τα Ελληνοτουρκικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα στοιχεία ως τώρα που έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό:

Το πρώτο, είναι η «σπουδή» των συλληφθέντων να εξαφανίσουν στοιχεία και ηλεκτρονικά ίχνη κατά τις στιγμές της σύλληψης τους κατά την έφοδο της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησαν να «καταπιούν» μικρά «φλασάκια» με αρχεία ( που μπαίνουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές) ενώ πετούσαν από τα παράθυρα (!) ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να μην βρεθούν στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να βρουν και τους υπολογιστές αλλά και τα USB, και από χτες κάνουν «φύλλο και φτερό» οτιδήποτε περιέχεται σε αυτούς. 
Το δεύτερο στοιχείο είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού που οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες. 

Για αυτό το λόγο η αστυνομία αναζητά κι άλλες γιάφκες. Με την  βεβαιότητα ότι τέτοιες υπάρχουν, αναμένονται «ντου» και σε άλλα διαμερίσματα τα επόμενα 24ωρα. 

Τα Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη  δημοσιότητα στο ζήτημα καθώς  είναι νωπές οι μνήμες από τη σύλληψη στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών,  μελών  του DHKP-C που μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος οπλισμό και εκρηκτικό υλικό στην Τουρκία το 2013.
Με βάση και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και συμπληρώνουν ως τώρα το παζλ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συνελήφθησαν  να έχουν προχωρήσει σε δράσεις και στην Ελλάδα, και αυτό είναι κάτι που επίσης λεπτομερώς αναζητούν στην αντιτρομοκρατική. 

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται εξελίξεις, καθώς έχει διευρυνθεί ο κύκλος των υπόπτων ενώ η αγωνιά σε κυβερνητικό επίπεδο χτυπά κόκκινο, λόγω της επίσκεψης Ερντογάν. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact