ΚΟΣΜΟΣ

Η απεργία του μετρό ταλαιπωρεί τους Λονδρέζους

Ουρές στα λεωφορεία, πολλοί πήγαν στη δουλειά με ποδήλατο – Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε και σήμερα εκατομμύρια Λονδρέζους εξαιτίας της απεργίας του μετρό που ξεκίνησε χθες το βράδυ.

Η πλειονότητα των σταθμών της ζώνης 1 του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ μόνο ορισμένοι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν σήμερα, πριν από μια επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς, η οποία αναμένεται για αύριο, Τρίτη, το πρωί.

Για τις μετακινήσεις τους, όσοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή να μείνουν απλώς στα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να στραφούν στη χρήση των λεωφορείων, του ποδηλάτου ή του αυτοκινήτου τους, προκαλώντας πολλά μποτιλιαρίσματα γύρω και εντός της πρωτεύουσας.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.

BRITAIN5

Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει διένεξη ανάμεσα στη διεύθυνση του μετρό Transport of London (TFL) και τα συνδικάτα, η οποία αφορά την κατάργηση θέσεων και εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και την αντικατάστασή τους από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τα δύο συνδικάτα που ζήτησαν την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, περισσότερες από 800 θέσεις «που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» περικόπηκαν, την ώρα που οι δεσμεύσεις που έγιναν για νέους διορισμούς δεν ήταν επαρκείς.

«Η βάρβαρη περικοπή θέσεων εργασίας που μετέτρεψε σε θανάσιμη παγίδα το μετρό του Λονδίνου επέβαλε την κοινωνική αυτή κινητοποίηση» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου RMT Μικ Κας.

BRITAIN3

Πολλές κινητοποιήσεις έχουν ήδη γίνει από το 2014 εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον.

Στη διένεξη αυτή ενεπλάκη και ο διάδοχός του στη δημαρχία, ο Σαντίκ Καν, που ανήκει στο Κόμμα των Εργατικών, ο οποίος χαρακτήρισε την απεργιακή αυτή κινητοποίηση εντελώς ανώφελη και εξέφρασε τη λύπη του που «θα κάνει να υποφέρουν εκατομμύρια Λονδρέζοι».

Κινητοποιήσεις μπορεί να γίνουν και αύριο, Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι της Southern Railways, της εταιρείας που συνδέει το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία κάλεσαν σε νέα απεργία σε διαμαρτυρία για τη βούληση της διεύθυνσης να εμπιστευτεί μόνον στους οδηγούς το κλείσιμο των θυρών των συρμών.

Την ίδια ώρα χιλιάδες μέλη του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways αναμένεται να προχωρήσουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη σε μια κινητοποίηση λόγω διένεξης που αφορά τις αποδοχές των νεοδιορισθέντων από το 2010.

BRITAIN1 BRITAIN2 BRITAIN3 BRITAIN4 BRITAIN5 BRITAIN6 BRITAIN7 BRITAIN8 BRITAIN9 BRITAIN10 BRITAIN11 BRITAIN12

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact