ΚΟΣΜΟΣ

Η απεργία του μετρό ταλαιπωρεί τους Λονδρέζους

Ουρές στα λεωφορεία, πολλοί πήγαν στη δουλειά με ποδήλατο – Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε και σήμερα εκατομμύρια Λονδρέζους εξαιτίας της απεργίας του μετρό που ξεκίνησε χθες το βράδυ.

Η πλειονότητα των σταθμών της ζώνης 1 του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ μόνο ορισμένοι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν σήμερα, πριν από μια επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς, η οποία αναμένεται για αύριο, Τρίτη, το πρωί.

Για τις μετακινήσεις τους, όσοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή να μείνουν απλώς στα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να στραφούν στη χρήση των λεωφορείων, του ποδηλάτου ή του αυτοκινήτου τους, προκαλώντας πολλά μποτιλιαρίσματα γύρω και εντός της πρωτεύουσας.

Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.

BRITAIN5

Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει διένεξη ανάμεσα στη διεύθυνση του μετρό Transport of London (TFL) και τα συνδικάτα, η οποία αφορά την κατάργηση θέσεων και εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμού του δικτύου.

Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και την αντικατάστασή τους από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τα δύο συνδικάτα που ζήτησαν την πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης, περισσότερες από 800 θέσεις «που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια στους σταθμούς» περικόπηκαν, την ώρα που οι δεσμεύσεις που έγιναν για νέους διορισμούς δεν ήταν επαρκείς.

«Η βάρβαρη περικοπή θέσεων εργασίας που μετέτρεψε σε θανάσιμη παγίδα το μετρό του Λονδίνου επέβαλε την κοινωνική αυτή κινητοποίηση» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου RMT Μικ Κας.

BRITAIN3

Πολλές κινητοποιήσεις έχουν ήδη γίνει από το 2014 εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο Συντηρητικός Μπόρις Τζόνσον.

Στη διένεξη αυτή ενεπλάκη και ο διάδοχός του στη δημαρχία, ο Σαντίκ Καν, που ανήκει στο Κόμμα των Εργατικών, ο οποίος χαρακτήρισε την απεργιακή αυτή κινητοποίηση εντελώς ανώφελη και εξέφρασε τη λύπη του που «θα κάνει να υποφέρουν εκατομμύρια Λονδρέζοι».

Κινητοποιήσεις μπορεί να γίνουν και αύριο, Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι της Southern Railways, της εταιρείας που συνδέει το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία κάλεσαν σε νέα απεργία σε διαμαρτυρία για τη βούληση της διεύθυνσης να εμπιστευτεί μόνον στους οδηγούς το κλείσιμο των θυρών των συρμών.

Την ίδια ώρα χιλιάδες μέλη του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways αναμένεται να προχωρήσουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη σε μια κινητοποίηση λόγω διένεξης που αφορά τις αποδοχές των νεοδιορισθέντων από το 2010.

BRITAIN1 BRITAIN2 BRITAIN3 BRITAIN4 BRITAIN5 BRITAIN6 BRITAIN7 BRITAIN8 BRITAIN9 BRITAIN10 BRITAIN11 BRITAIN12

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact