ΚΟΣΜΟΣ

Η ασθένεια-μυστήριο που έχει ρίξει σε βαθύ ύπνο τους κατοίκους χωριού του Καζακστάν (Φωτογραφίες&Βίντεο)

Φως στο μυστήριο μίας πραγματικά περίεργης «ασθένειας» που απλώνεται σε ένα μικρό χωριό του Καζακστάν επιχειρεί να ρίξει η επιστήμη.

Πρόκειται για το χωριό Καλάχι όπου το 16% των κατοίκων υποφέρει από μία σπάνια κατάσταση η οποία τους αναγκάζει να κοιμούνται κυριολεκτικά όρθιοι.

Η ασθένεια προκαλεί ζαλάδα, ατονία, εξάντληση και προβλήματα μνήμης. Μερικοί πάσχοντες, μάλιστα, όπως αναφέρει το Russia Today υποφέρουν και από έντονες παραισθήσεις.

Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το 2010 σε μία γυναίκα η οποία στην αρχή νόμιζε ότι πάσχει από ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια που της προκαλούσαν υπνηλία. Όμως, το φαινόμενο εξαπλώνεται ραγδαία. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας υγρού στον εγκέφαλο των κατοίκων του χωριού, από κάποιον τύπο οιδήματος, δηλαδή.

Στο μεταξύ, δε μπορούν να προσδιορίσουν την αιτία συσσώρευσης του υγρού, καθώς έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο βακτήριο ή λοίμωξη του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τα σενάρια για το τι μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματα αυτά να δίνουν και να παίρνουν.

Η πλειονότητα των κατοίκων υποστηρίζει ότι η επιδημία ύπνου οφείλεται στα πρώην σοβιετικά ορυχεία ουρανίου που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και πλέον έχουν εγκαταλειφθεί.

Επισήμως, τα επίπεδα ακτινοβολίας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, δεν ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια. Κάποιοι άλλοι εμφανίζονται  πεπεισμένοι ότι στην περιοχή έχουν θαφτεί τοξικά απόβλητα, ενώ ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ναρκοληψία ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ενδεχόμενο όμως που άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact