ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα, αλλιώς -Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και έτρεξαν για καλό σκοπό [εικόνες]

Οποια μέρα κι αν βρεθεί κανείς στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει πως όλοι γύρω του τρέχουν. Δουλειές, υποχρεώσεις, σκυθρωπά πρόσωπα εξαιτίας της καθημερινότητας.

Την Κυριακή, το σκηνικό άλλαξε. Γιατί χιλιάδες Αθηναίοι βρέθηκαν στους ίδιους δρόμους, αυτή τη φορά με αθλητική αμφίεση και για να τρέξουν χαμογελώντας. Το κέντρο της πόλης πήρε χρώμα και κλίμα από μία… γιορτή, με τον 29ο Γύρο της Αθήνας που διεξήχθη με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Μπόμπιρες, παππούδες, ολόκληρες οικογένειες που σηκώθηκαν το πρωί και πήγαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου ήταν η εκκίνηση και ο τερματισμός, ήταν ανάμεσα στους 15.000 και πλέον ερασιτέχνες δρομείς που έδωσαν το παρών στους αγώνες που ποικίλαν, από 1.000 μ. έως 10 χιλιόμετρα.

Και αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι πως τρέχοντας στο κέντρο της Αθήνας οι πολίτες βοήθησαν να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, καθώς θα δοθεί ένα ευρώ για κάθε δρομέα, για την αγορά ηλεκτροεγκεφαλογράφου που θα προσφερθεί στο Νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την πρόληψη και θεραπεία της επιληψίας στα παιδιά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact