ΚΟΣΜΟΣ

Η διαδήλωση που ανησύχησε την Μέρκελ

Λίγες μέρες μετά την ρατσιστική επίθεση στην Βαυαρία που είχε ως αποτέλεσμα  τον εμπρησμό κατοικιών μεταναστών, μια μεγάλη πορεία μιας οργάνωσης στην Δρέσδη συγκέντρωσε χιλιάδες άτομα.

Το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 15.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης της Δρέσδης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ισλαμοποίηση της Δύσης. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την οργάνωση « Πατριώτες Ευρωπαίοι Ενάντια στην Ισλαμοποίηση της Δύσης» (PEGIDA) και είναι η ένατη στη σειρά. Το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν αυξάνεται σε κάθε συγκέντρωση έχει θορυβήσει τις γερμανικές αρχές. 

Μιλώντας στην εφημερίδα Welt ο αρχηγός της αστυνομίας Χόλγκερ Μούνχ  δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων στην χώρα. Το γεγονός ότι η Γερμανία εχει γίνει δημοφιλής προορισμός των μεταναστών που ψάχνουν για καλύτερη ζωή έχει ξυπνήσει τα ρατσιστικά ένστικτα ενός μέρους του πληθυσμού και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την καγκελάριο Μέρκελ. Πρόσφατη δημοσκόπηση στην Γερμανία κατέδειξε ότι το 49% των ερωτηθέντων βλέπουν θετικά την οργάνωση Pegida και 30 % στηρίζει πλήρως τους διαδηλωτές. 

Πάντως, λίγες ώρες πριν την χθεσινή διαδήλωση, η καγκελάριος τόνισε εμφατικά :« Στην Γερμανία δεν υπάρχει θέση για υποκίνηση σε μίσος και συκοφαντίες προς τους ξένους. Όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει το κίνημα Pegida «πρέπει να προσέξουν να μην τους εκμεταλλευτούν» και καταδίκασε την διοργάνωση τέτοιων διαδηλώσεων. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact