ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ έδινε κονδύλια στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ

Τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση του μεταναστευτικού αποκάλυψε η Εύα Καϊλή με μια ερώτηση που κατέθεσε αναζητώντας τις διαδρομές του ευρωπαϊκού χρήματος.
Η ευρωβουλευτής απευθύνθηκε στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και ζήτησε στοιχεία για την στήριξη της Ελλάδας ώστε να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό.

Και η Επίτροπος απάντησε πως η ΕΕ έχει δεσμεύσει πάνω από 2,23 δις ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από το 2015 σημειώνοντας πως υπήρξαν δυσκολίες απορρόφησης των κονδυλίων στην Ελλάδα και ότι ελήφθησαν αποφασιστικά μέτρα για την βελτίωσή της.

Αναφορικά με το αίτημα για συγκεκριμένο κατάλογο ΜΚΟ που έχουν λάβει Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η Σουηδή Επίτροπος ανέφερε πως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν είναι επιλέξιμες ως άμεσοι δικαιούχοι αλλά μπορούν να είναι συνδικαιούχοι, και ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την ανάθεση και την επιλογή των έργων και των δικαιούχων στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την επιλογή των ΜΚΟ που συμμετείχαν στο σχέδιο της αντιμετώπισης των αυξημένων ροών μεταναστών και προσφύγων. Το τραγικό παράδειγμα της Μόρια επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης και την επιλογή των συνδικαιούχων συνεργατών της» σχολίασε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής κάνοντας λόγο για λανθασμένες επιλογές και ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης που μας έφτασαν εδώ.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact