ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΕΛ.ΑΣ. ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την τρομοκρατία»

Ικανοποιημένος από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και ενοχλημένος από την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στον Βήμα FM.

«Θα προτιμούσα να είμαι φειδωλός γιατί οι έρευνες τρέχουν. Πάντως, οι τρομοκράτες δεν πρόλαβαν να φτάσουν πρώτοι και να σβήσουν αποτυπώματα και λοιπά στοιχεία από τα κρησφύγετα. Αυτό αποδεικνύει πως η αστυνομία ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την τρομοκρατία», ανέφερε σχετικά με το αν η αστυνομία περιμένει αντίποινα για την σύλληψη του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη.

Σχετικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε ενοχλημένος για το γεγονός πως δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επιβράβευε την προσπάθεια της ελληνικής αστυνομίας.

«Κάποιοι έβαλαν μπροστά την μικροπολιτική», τόνισε με νόημα.

Για τη σύλληψη Ξηρού και την τρομοκρατία στην Ελλάδα, σημείωσε: «Στην κατάρρευση της γείτονος χώρας, της Αλβανίας, μπήκαν στην Ελλάδα 150.000 καλάσνικοφ. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλά από αυτά τα όπλα να κατασχεθούν, αλλά αυτό δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που προέρχεται από το παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, η όσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με την τρομοκρατία, την οποία είδαμε πολλές φορές να λαμβάνει χώρα και μέσα στα σωφρονιστικά μας καταστήματα, οδήγησε σ’ αυτό το διπλό ρόλο: στις ληστείες τραπεζών και την εκμετάλλευση (των κλοπιμαίων). Υπάρχει όσμωση, αποδεδειγμένα, μεταξύ των δύο στοιχείων.

Η εικόνα που έχει η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι ότι ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο σπίτι (κρησφύγετο του Ξηρού). Δεν μπορώ να γνωρίζω (αν είναι στην Αττική).»

Τέλος, για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός ανέφερε ότι «επειδή τα περιπολικά είναι ένα ακόμα θέμα, η ΕΛΑΣ είχε προϋπολογισμό για συντήρηση των αυτοκινήτων και των ελαστικών 35 εκατ. ευρώ και είχε και δικά της συνεργεία. Δυστυχώς, δεν υπήρχε τότε η πρόβλεψη για το μέλλον και ένα μακροχρόνιο leasing ή μία αγορά, μια δυνατότητα να αντικαθιστούμε τα αυτοκίνητά μας σε 2-3 χρόνια ή στα 80-100.000 χιλιόμετρα. Δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα δεξιά και αριστερά. Και τώρα δεν έχουμε. Παρ’ όλα αυτά, και εκεί, και το ανακοινώνω σήμερα και ελπίζω να προλάβουμε να το υλοποιήσουμε, έχουμε έλθει σε συμφωνία με ξένο κράτος που θέλει να μπει στην αγορά και με ανταποδοτικό το σέρβις – αν υλοποιηθεί αυτό – θέλει να δωρίσει στην ΕΛΑΣ 3.000 αυτοκίνητα, περιπολικά και συμβατικά. Με ανταλλαγή, θεσμικά και κάτω από προϋποθέσεις, να έχει το σέρβις των αυτοκινήτων αυτών. Αν δοθεί ο πολιτικός χρόνος, αυτό θα το πάω στη Βουλή».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact