ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από τη Lehman για να την αφήσουν να σκάσει»

«Επείγει να υπάρξει διέξοδος, η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Είναι η ώρα των ηγετών. Επείγει να υπάρξει διέξοδος και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες. Και η Ελλάδα χρειάζεται ρευστότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα που να της επιτρέψει να τρέξει στο δεύτερο εξάμηνο με μία σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας, μόνο έτσι θα μειώσουμε την ανεργία», δήλωσε στον Real FM.

Και συμπλήρωσε: «Η Ευρώπη πρέπει να κλείσει αυτό το μέτωπο, να το εξομαλύνει, να βάλει οριστικά στο ντουλάπι αυτήν τη φάρσα περί Grexit, για να μπορέσει τους πραγματικούς κινδύνους του Brexit που ετοιμάζει με το δημοψήφισμα ο κ. Κάμερον και του Frexit που υπόσχεται με δημοψήφισμα η Μαρί Λεπέν αν κερδίσει τις εκλογές».

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, «πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι ανόητοι έλεγαν: “Aς αφήσουμε τη Lehman Brothers να καταρρεύσει, για να τιμωρηθούν οι άσωτοι τραπεζίτες που τη διαχειρίζονταν. Είμαστε κατοχυρωμένοι, οχυρωμένοι, δεν θα πάθουμε τίποτα”. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη Lehman Brothers για να την αφήσουν να σκάσει».

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η συμφωνία θα στηριχτεί από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία». «Θα περάσει. Αν ο πρωθυπουργός συμφωνήσει σε κάτι και το φέρει στη Βουλή για έγκριση, εκτιμώ ότι θα στηριχτεί από τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών και εκτιμώ, επίσης ότι θα έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη. Αν υπάρξουν προβλήματα, προβλέπω ότι θα υπάρξουν στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact