ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ένταση, η υπομονή και η επιμονή κάποιων φέρνει πάντα αποτέλεσμα!

Το ζήτημα ειδικά με την άρνηση των Μυτιληνιών αξιωματούχων (περιφερειάρχης κλπ) να συμμετάσχουν στο θέατρο Μητσοτάκη πλέον παίρνει άλλη τροπή.

Ο κυβέρνηση ή θα οδηγηθεί σε άτακτη υποχώρηση ή πάμε για εθνικό σπαραγμό.

Δυστυχώς για τους επιτελείς των αρμόδιων υπουργείων (ταξης και μετανάστευσης) δεν μελέτησαν σωστά και νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με τους στημμένους των Εξαρχείων.

Δεν ήξεραν καν ότι τα ματ δεν έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες ανοιχτού χώρου (για αυτό άλλωστε έχουν χάσει σε Κερατέα Καπανδρίτι κλπ).

Δεν υπολόγισαν ότι οι κάτοικοι κάποιον περιοχών όπως τα χωριά τα Λέσβου το όπλο το έχουν εύκολο και προσωπικά είπα δόξα ο Θεός που δεν έβγαλαν τα G3 οι εθνοφυλακες.

Δεν υπολόγισαν ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί είναι ντόπιοι ή μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και θα συμμετείχαν στα επεισόδια. Χωρίς τη στολή τους μεν αλλά με την τεράστια εμπειρία κίνησης σε δασικές περιοχες, σε τεχνικές διάσπασης του εχθρού, απομόνωσης και υπερφαλαγγισης.

Το στρατηγικό λάθος της αστυνομίας δεν έγινε από τα χιλιάδες χημικά που έριξε αλλά τη στιγμή που εκδίωξε γυναίκες και παιδιά μέσα στο δάσος. Τότε βγήκαν τα ΤΕΘ γιανα βρουν τα γυναικόπαιδα σε ένα δάσος που οι ίδιοι οι αστυνομικοί έβαλαν φωτιά λόγω χρήσης ακατάλληλων χειροβομβίδων (κρότου λάμψης). Και από τη στιγμή που κατέβηκαν το παιχνίδι είχε ήδη χαθεί για τις δυνάμεις καταστολής.

Το δεύτερο στρατηγικό λάθος έχει να κάνει με την περιοχή. Ο Μανταμάδος και γενικά η βόρεια ανατολικη Λέσβος είναι περιοχή που ζει από τις ελιές και τα ζώα. Γνώριζαν λοιπόν την πανωλεθρία που έπαθαν τα 5 χρόνια στη Μόρια οπότε η Μάχη μέχρι τελικής πτώσης αποτελεσε μονόδρομο για την οικονομική επιβίωση τους.

Το τρίτο λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι δεν υπολόγισε την λεγόμενη “αγριότητα” όχι με την αρνητική χροιά της λέξης αλλά με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα. Μιλάμε για περιοχές που οι διαφορές λύνονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με το εθιμικό δίκαιο (μεταξύ τους δλδ) χωρίς την εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών. Έμαθαν δλδ να μην έχουν ανάγκη το κράτος και να μην υπολογίζουν ΣΤΟ κράτος και να μην υπολογίζουν ΤΟ κράτος…

Αυτα προς το παρόν

Απο Ζ.Μ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact