ΚΟΣΜΟΣ

«Η εντολή για δράση σε Ιράκ και Συρία θα καλύψει όλες τις απειλές»

Η εντολή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θα εξουσιοδοτήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναλάβει στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία θα καλύπτει «όλες τις πιθανές απειλές και κινδύνους» δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Η τουρκική Βουλή αναμένεται να ψηφίσει μεθαύριο Πέμπτη επί της πρότασης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου για την επέκταση της ήδη ισχύουσας εντολής, βάσει της οποίας οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν τους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Με αυτήν, οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να αμυνθούν έναντι οποιασδήποτε απειλής εκ μέρους των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το κυβερνητικό αίτημα για τη διεύρυνση της εντολής υποβλήθηκε καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που προελαύνουν στη βόρεια Συρία, συγκρούονται με τους Κούρδους αντάρτες στα σύνορα της Τουρκίας γεγονός που αποτελεί μια εντεινόμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Στο μεταξύ οι ισλαμιστές μαχητές προελαύνουν προς ένα μαυσωλείο στη βόρεια Συρία, σε μια περιοχή που θεωρείται από την Τουρκία κυρίαρχο έδαφός της και φρουρείται από τούρκους στρατιώτες, ανέφερε επίσης ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Η Άγκυρα θεωρεί το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ, παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως έδαφός της με βάση τη συνθήκη που υπογράφηκε με τη Γαλλία το 1921 όταν η Συρία ήταν υπό γαλλική κυριαρχία και έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί το μαυσωλείο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact