ΚΟΣΜΟΣ

Η Gazprom προειδοποιεί: Αν δεν έρθει η τουρμπίνα από τον Καναδά, δεν ρέει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Ανοιχτό το εμδεχόμενο να σταματήσουν τελείως οι ροές φυσικου αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, άφησε η Gazprom, υποστηρίζοντας ότι ο αγωγός Nord Stream 1 που τροφοδοτεί την Ευρώπη δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει εάν δεν έρθει από τον Καναδά που έχει σταλεί για επιδοόρθωση ο κινητήρας της γερμανικής τουρμπίνας για την λειτουργία του αγωγού.

«Η Gazprom δεν έχει στην κατοχή της κανένα έγγραφο που επιτρέπει στη Siemens να βγάλει από τον Καναδά τον κινητήρα της τουρμπίνας αερίου” που η Οτάβα λέει ωστόσο πως θέλει να επιστρέψει στο Βερολίνο», ανέφερε η Gazprom σε ανακοίνωσή της. «Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατό να εξαγάγουμε αντικειμενικό συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της κατάστασης σχετικά με τη λειτουργία με πλήρη ασφάλεια του αγωγού», προσθέτει ο όμιλος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Gazprom.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις της Gazprom», δήλωσε εκπρόσωπος για το υπουργείο και πρόσθεσε πως η Siemens ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο προγραμματισμού έτσι ώστε η μεταφορά και η ανάπτυξη να μπορέσουν να λάβουν χώρα το ταχύτερο δυνατό.

Στο μεταξύ, οι πρόεδροι των γαλλικών εργοδοτικών οργανώσεων Medef και Confindustria κάλεσαν τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Μάριο Ντράγκι να «ανακοινώσουν αντιδημοφιλή μέτρα» για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για «πλήρη περικοπή» του ρωσικού φυσικού αερίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.

«Είναι προφανές ότι δεν θα έχουμε άλλο ρωσικό αέριο μέχρι το τέλος του έτους, είτε από επιλογή μας, είτε από επιλογή των Ρώσων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Medef, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ.

Σύμφωνα με το αφεντικό της Medef, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πρέπει «να πει την αλήθεια στους συμπολίτες μας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact