ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορία του πρώην δημοσιογράφου των Financial Times που είχε εθιστεί στην ηρωίνη

Η σκληρή μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες από την οποία βγήκε νικητής

«Έκανα ενέσεις ηρωίνης στις τουαλέτες ενώ εργαζόμουν σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας». Αυτόν τον τίτλο χρησιμοποιεί ο Joel Lewin στο αυτοβιογραφικό άρθρο του στο Vice.

Ο Lewin εργαζόταν επί χρόνια στους Financial Times και παράλληλα έδινε μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες οι οποίοι τον οδήγησαν στις επικίνδυνες ατραπούς των ουσιών.

Είχε φτάσει στο σημείο να κάνει ηρωίνη τα πρωινά στις τουαλέτες του γραφείου για να μπορέσει να νιώσει καλύτερα και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ημέρας. Από ένα σημείο και έπειτα είχε χάσει κάθε έλεγχο. Ο μισθός των 2.000 λιρών που λάμβανε το μήνα δεν του έφτανε για να μπορέσει να ικανοποιήσει τον εθισμό του. Έφτασε στο σημείο να κλέβει φαγητό από σούπερ μάρκετ ώστε να του μένουν περισσότερα χρήματα για ναρκωτικά. «Όπως ήταν αναμενόμενο τα οικονομικά μου γ…καν, πράγμα εξευτελιστικό για ένα δημοσιογράφο που καλύπτει το οικονομικό ρεπορτάζ», γράφει.

Η αυτοαμφισβήτηση και το μίσος για τον εαυτό του τον οδήγησαν αρχικά στο αλκοόλ και εν συνεχεία στα ηρεμιστικά και τις μεθαμφεταμίνες (σπιντ). Στους δαίμονες τότε ήρθαν να προστεθούν και οι τάσεις αυτοτραυματισμού. Ήταν η στιγμή που στη ζωή του μπήκε η ηρωίνη, η οποία όπως λέει τον βοήθησε να τους αντιμετωπίσει.

«Θυμάμαι κάποια Χριστούγεννα να κάθομαι στην τουαλέτα και να παίρνω σπιντ σε μια προσπάθεια να γεννήσω ενθουσιασμό. “Γιατί δεν αισθάνομαι ενθουσιασμένος για τα Χριστούγεννα με την οικογένεια;”,  αναρωτιόμουν. Μάλλον θα φταίει το ότι αυτό το σπιντάκι είναι χάλια», περιγράφει.

Πάλεψε χρόνια, όπως λέει, για να καταπολεμήσει τον εθισμό και πριν από 15 μήνες κατάφερε να τον νικήσει, να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να κάνει μια νέα αρχή. Σήμερα ο Lewin δηλώνει «καθαρός». Ζει στο Λονδίνο και εργάζεται σε κέντρο αποτοξίνωσης βοηθώντας συνανθρώπους του να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Αποφάσισε, όπως λέει, να αφηγηθεί την ιστορία του ελπίζοντας πως θα βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πόσο γρήγορα μπορεί κάποιο παραμελημένο πρόβλημα ψυχικής υγείας να κλιμακωθεί σε ανεξέλεγκτη εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact