ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία οργανώνει Σύνοδο Κορυφής για την οικονομική ανάπτυξη


«Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά η λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση απαιτεί ισχυρές και θαρραλέες απαντήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ανέφερε ο Ρέντσι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε απόψε τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας. 

Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν: 

* Δημόσια έργα συνολικού ύψους 3,8 δισεκ. ευρώ. Τα σημαντικότερα θα αρχίσουν εντός δώδεκα μηνών. 
* Κίνητρα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων. 
* Τη διεκδίκηση μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει έως τώρα. 
* Την ενίσχυση του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποκτήσει τη δυνατότητα να στηρίξει τις επιχειρήσεις. 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε επίσης ότι θα μεταβεί την 20ή Οκτωβρίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δοθεί νέα ώθηση στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP. 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας πρόκειται να διαθέσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ταμείου ανεργίας. 

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο Ρέντσι τόνισε ότι πρόκειται να περιοριστούν κατά το ήμισυ οι θερινές άδειες των δικαστικών και ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να μειωθεί επίσης κατά 50% ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμοδικούν. 

Αναφερόμενος στα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε: «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική. Η ιταλική εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να οργανώσει την 6η Οκτωβρίου μια ad hoc σύνοδο αφιερωμένη στην οικονομική ανάπτυξη. Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά η λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση απαιτεί ισχυρές και θαρραλέες απαντήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

«Ως χώρα δεν μας έσωσε κανείς. Εμείς συμβάλαμε στην διάσωση των ισπανικών τραπεζών», υπογράμμισε ακόμη ο Ρέντσι. 

«Κάποιοι ρωτούν αν η χώρα μου ζητά περισσότερη ευελιξία προσφέροντας σε αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις. Η απάντηση είναι ότι (. . .) η Ρώμη θέλει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά αυτή τη δυνατότητα, όπως είπε και ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Μάριο Ντράγκι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact