ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλική Δικαιοσύνη δεν φοράει… Prada

Από το… «κόσκινο» της ιταλικής δικαιοσύνης θα περάσουν οι φορολογικές δηλώσεις των δύο ιδιοκτητών του ιταλικού ομίλου προϊόντων πολυτελείας Prada, της προέδρου του Μιούτσα Πράντα και του συζύγου της, του διευθύνοντος συμβούλου του Πατρίτσιο Μπερτέλι, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Τα δύο ηγετικά στελέχη του ομίλου «ενημερώθηκαν από τις ιταλικές δικαστικές αρχές ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σχετίζεται με τον έλεγχο κάποιων εκ των φορολογικών τους δηλώσεων στο παρελθόν», σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση.

Η διαδικασία αυτή ακολουθεί τις δηλώσεις των δύο επιχειρηματιών τον Δεκέμβριο του 2013, όταν είχαν κάνει «μία ρύθμιση με τις ιταλικές φορολογικές αρχές», προστίθεται στην ανακοίνωση του ομίλου, στην οποία τονίζεται ότι αυτή η ρύθμιση «ικανοποιούσε πλήρως τις απαιτήσεις των φορολογικών αρχών, όπως αυτό δηλώθηκε και επιβεβαιώθηκε από τις ίδιες τις αρχές».

Αλλά μολονότι αν η συμφωνία αυτή ικανοποίησε τις φορολογικές αρχές, η εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε στις αρχές του έτους έρευνα καθώς υπάρχουν υποψίες ότι κατέθεσαν ψευδείς φορολογικές δηλώσεις. Οι δικηγόροι ωστόσο του ομίλου Πράντα εκτιμούσαν τότε ότι η διαδικασία αυτή ήταν υποχρεωτική και πιθανόν η υπόθεση επρόκειτο να αρχειοθετηθεί χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Ο Μπερτέλι και η Πράντα είχαν «αυτοκαταγγελθεί» τον περασμένο χρόνο στις φορολογικές αρχές της Ιταλίας, προχωρώντας σε μια ρύθμιση για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταφέροντας την έδρα του στην Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ο όμιλος ωφελήθηκε από μία πιο ευνοϊκή φορολόγηση τη στιγμή που σημαντικότερες δραστηριότητές του παρέμεναν στην Ιταλία. Μετά τη συμφωνία αυτή, ο όμιλος Πράντα αποφάσισε τον Ιανουάριο να επαναφέρει την έδρα του στην Ιταλία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact