ΚΟΣΜΟΣ

Η καπετάνισσα «σύμβολο» μηνύει τον Σαλβίνι και εκείνος της απαντάει με ειρωνικό tweet

«Δεν με τρομάζουν οι μαφιόζοι, πόσω μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμουνίστρια»

Η Καρόλα Ρακέτε συνεχίζει το αντιφασιστικό έργο της και προχωράει στην αντεπίθεση μηνύοντας τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. Η καπετάνισσα του Sea Watch 3 που αψήφισε τις εντολές του και έσωσε δεκάδες πρόσφυγες θα καταθέσει μήνυση εναντίον του για όλες τις προσβολές που είπε για εκείνη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος της Καρόλα Ρακέτε που κατάφερε να γίνει παγκόσμιο σύμβολο της αλληλεγγύης όταν ελλιμένισε το πλοίο που μετέφερε δεκάδες πρόσφυγες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό του Σαλβίνι.

«Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Ματέο Σαλβίνι» ανέφερε ο δικηγόρος της και συνέχισε: «Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ρακέτε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι.

Με την αγωγή αυτή, η Κάρολα θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος».  «Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Κάρολα είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται» συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε με ένα tweet στο γνωστό του ύφος. «Παραβιάζει το νόμο, επιτίθεται στα ιταλικά πλοία και μετά μου κάνει αγωγή. Δεν με τρομάζουν οι μαφιόζοι, πόσω μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμουνίστρια. Πολλά φιλάκια!».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact