ΚΟΣΜΟΣ

«Η καταστροφή της Τουρκίας»: Όταν τα χρήματα δεν φτάνουν για ένα κομμάτι τυρί

Καλπάζει πληθωρισμός και η φτωχοποίηση του λαού – σύμφωνα με τα νέα που έρχονται αυτές τις μέρες από την Τουρκία.

«Ο πληθωρισμός ξεφεύγει από τον έλεγχο», αναφέρει ο τίτλος της γερμανικής Frаnkfurtеr Аllgеmеіnе Zеіtung (FАС). Στην αρχή του άρθρου, ο αναλυτής Аndrеаѕ Міm συνοψίζει:

“Ο Ερντογάν προετοιμάζει την Τουρκία για ακραίο πληθωρισμό. Οι αναλυτές φοβούνται ότι η άνοδος των τιμών θα φτάσει το 50%, αλλά η χώρα εξακολουθεί να ακολουθεί την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων”.

Αργότερα στο άρθρο διαβάζουμε:

“Ο Ερντογάν αντέδρασε στα άσχημα νέα με τον συνήθη τρόπο του: με απολύσεις.

Από το 2019, έχει αντικαταστήσει τρία στελέχη της κεντρικής τράπεζας, δύο υπουργούς Οικονομικών και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους”.

Αφού ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια για να σταθεροποιήσει το εθνικό νόμισμα. Στο τέλος του άρθρου, η FАС αναφέρει τα λόγια του Dеnіѕ Ѕсhеn, διευθυντή του οίκου αξιολόγησης Ѕсоре με έδρα το Βερολίνο.

Пώς επηρεάζουν όλα αυτά την τουρκική κοινωνία;

Ο Τούρκος συγγραφέας Іѕmаіl Güѕеlѕоу αναζητά απάντηση σε αυτό το ερώτημα σε ένα εκτενές δοκίμιο στην Nеuе Zürсhеr Zеіtung (NСС) με τίτλο «Η φυσική καταστροφή της Τουρκίας».

Ξεκινά την ιστορία του με ένα περιστατικό που απλά δεν μπορεί να ξεχάσει:

Στο ταμείο ενός σούπερ Μάρκετ, μια ηλικιωμένη γυναίκα ντράπηκε πολύ όταν ο ταμίας της είπε πόσα έπρεπε να πληρώσει για τα πέντε πράγματα στο καλάθι της.

«Μπορείτε να υπολογίστε ξανά; δεν μπορεί να κοστίζουν τόσα χρήματα», είπε ανήσυχη η γυναίκα δείχνοντας, τις αγορές της: ελιές, φασόλια, ένα κομμάτι τυρί και δύο βάζα μέλι.

Ο ταμίας ήξερε πολύ καλά ότι δεν έκανε λάθος, Πέρασε τα πέντε προϊόντα από το σαρωτή ταμειακής μηχανής για άλλη μια φορά. Η γυναίκα έμεινε άφωνη όταν είδε ξανά την ίδια ποσότητα – και επέστρεψε το τυρί και ένα βάζο μέλι.

«Τα λυπημένα βλέμματα που βλέπω στους δρόμους»

«Ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι δεν θα ξεχνούσα ποτέ αυτό το περιστατικό», έγραψε ο Іѕmаіl Güѕеlѕоу , συγκρίνοντας αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία με μια καταστροφική φυσική καταστροφή.

Ο αναλυτής λέει ότι συνταγές για το πώς να ετοιμάζετε φαγητό από τρόφιμα που βρίσκονται στα σκουπίδια έχουν ήδη μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.

Και οποιαδήποτε δημόσια κριτική για τις τρέχουσες πολιτικές της Τουρκίας έφερε αυτόματα στο προσκήνιο τυφλούς υποστηρικτές της εξουσίας, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχαν μάθει με φόντο τη μαζική φτώχεια στη χώρα.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact