ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια»

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων απέναντι στο βάρος των ηρωικών αγώνων, αλλά και με στόχο την ευημερία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι να συντονίσει τη σωτηρία αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια διανύει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και να την οδηγήσει επιτέλους, κι αυτό σας διαβεβαιώ θα γίνει πολύ σύντομα, σε ήρεμα και σταθερά νερά», υπογράμμισε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην πλατεία των Άνω Δολιανών ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194 επέτειο της μάχης των Δολιανών που σημειώθηκε στις 18 Μαΐου 1821.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στα ιερά εδάφη των δοξασμένων Δολιανών, «για να αποτίσω ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε μια χούφτα αδάμαστων κι ανυπότακτων Ελλήνων που έμελλε το Μάιο του ‘21 να γίνουν η αήττητη σπίθα που θα άναβε τη φωτιά της επανάστασης του 1821. Η σιδερένια γροθιά που θα άνοιγε το δρόμο προς μια ελεύθερη Ελλάδα».
Επίσης τόνισε ότι, «η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και φιλοπατρίας να διαφυλάξει την εθνική μας ταυτότητα, την εθνική μας κυριαρχία, την ανεξαρτησία μας και να επαναφέρει την Ελλάδα με ευθύνη και σταθερά, σε μια τροχιά ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας».

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Επικρατείας σημείωσε, ότι «η κυβέρνηση δίνει μια μάχη αντάξια εθνικής κυριαρχίας, δίνουμε μια μάχη για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και νομίζω πως είναι θέμα λίγων ημερών για να μπορούμε πια να δώσουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον κόσμο, αισιοδοξία και ανάπτυξη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς δήλωσε από τα Δολιανά, ότι «νομίζω το μήνυμα για σήμερα θα ήταν, αγώνας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε, ότι η ανάγνωση της ιστορίας και η επικαιροποίηση όλων αυτών των σημαντικών γεγονότων, βγάζει κανείς απρόσκοπτα το συμπέρασμα ότι αυτός ο τόπος ελευθερώθηκε από ανθρώπους έντιμους, ανιδιοτελείς, αποφασιστικούς και γενναίους πατριώτες.

Να σημειώσουμε ότι οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της ιστορικής μάχης των Δολιανών και της μεγάλης νίκης των Ελλήνων, κορυφώθηκαν σήμερα με επίσημη δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν στην πλατεία του χωριού, προ του ηρώου της μάχης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές της Αρκαδίας, ενώ απήγγειλαν ποιήματα οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Δολιανών και χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, την βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, ενώ παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου από τα Δολιανά και την ευρύτερη περιοχή.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact