ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μάντσεστερ κατέκτησε το Europa League

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους σε έναν αγώνα που είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση στο ξεκίνημά του εξαιτίας της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ από τον ISIS.

Οι ποδοσφαιριστές του Ζοζέ Μουρίνιο μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και κυνήγησαν από το ξεκίνημα το γκολ. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό ο Ράσφορντ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το κεφάλι του σε σέντρα από την αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Ότι δεν κατάφερε όμως αυτός, το κατάφερε ο Πογκμπά στο 18ο λεπτό κι ενώ ο Άγιαξ είχε κάνει ήδη την πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Ρομέρο. Ο Γάλλος μέσος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σάντσεζ και αλλάζοντας πορεία αναπαύθηκε στα δίχτυα της Ολλανδικής ομάδας που είχε μπει πολύ «νωθρά» στο παιχνίδι και το πλήρωσε.

Η κυριαρχία της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε με τον Πογκμπά να κάνει ηγετική εμφάνιση. Ο Βαλένσια στο 24’ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 όμως ο Ονάνα απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ του ποδοσφαιριστή από το Εκουαδόρ, στην τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Άγιαξ στο δεύτερο μέρος θα προσπαθούσε με μανία να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η πολύ καλή αμυντική διάταξη της Γιουνάιτεντ δεν έδωσε δικαίωμα στους Ολλανδούς να πιστέψουν στο όνειρο.

Φυσικά σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι τρία λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης του β’ μέρους, ο Μιχταριάν έκανε το 2-0 και «έκοψε» τα πόδια των νεαρών του Άγιαξ και έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact