ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαρία Τάγκαλου μας αποκαλύπτει τα στοιχεία της επιτυχίας της και τα σχέδιά της για το μέλλον

Η Μαρία Τάγκαλου  είναι μια νέα ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, με σπουδές στο σχέδιο μόδας, στο ελεύθερο σχέδιο και την ζωγραφική. Με ανέλπιστα γρήγορους ρυθμούς και κατόπιν αρκετών επιδείξεων, ξεχώρισε στον χώρο της μόδας αποσπώντας το βραβείο ‘’MercedesBenzFashion Award Greece for Innovation and Top Aesthetic’’ / New Designers Awards της 13ης Athens Exclusive Designers Week (2013) για την collection ‘’SurrealFairytale Creatures’’ .

Συνεργάστηκε  με την εταιρία management Καλλιτεχνών ‘’TNS PR’’ στο Λονδίνο . Υπήρξε μέλος κριτικής επιτροπής (σε συνεργασία με το περιοδικό ELLE και H&M για την ανάδειξη καλύτερου στυλίστα για την H&M). Aνέλαβε την στιλιστική επιμέλεια καλλιτεχνών σε TV ShowsVideo Clip , καθώς εργάστηκε και ως ενδυματολόγος  σε θεατρικές παραστάσεις.  Δημιουργίες  της έχουν δημοσιευθεί  σε διεθνή περιοδικά  και  σε  εικαστικές εκθέσεις  gallery και μουσείων.  

 Η Μαρία Τάγκαλου παρουσίασε την συλλογή ‘’Cornucopia’’ στο Arab Fashion Week τον Μάιο του 2017  οπου είχε μεγάλη απήχηση στα Media με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεντεύξεις  από το Arab Fashion TV , China Fashion TV, Al Jazeera και το Αραβικό κανάλι Alhurra TV καθώς και στον Αραβικό και Ελληνικό τύπο. Η παρουσίαση έγινε στο Meydan Hotel όπου είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο και στο οποίο παρευρέθηκαν αρκετοί επώνυμοι από Hollywood και Bollywood

Βρήκαμε την Μαρία Τάγκαλου στο ατελιέρ της και μετά την αποκλειστική μας φωτογράφηση περάσαμε στην συνέντευξή της.

1) Μαρία  μίλησέ μας για την απόφαση σου να ασχοληθείς με την μόδα ως designer ενδυματολόγος.

Αρχικά το σχέδιο μόδας ήταν αποκλειστικά η δουλειά που ήθελα να κάνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το ότι εργάστηκα και ως ενδυματολόγος ήταν κάτι το οποίο υπήρχε στο πτυχίο μου και εκμεταλλεύτηκα κάποιες φορές στην αρχή της καριέρας μου.Το σχέδιο μόδας όμως είναι η κύρια ειδικότητά μου, ζω από αυτό καθώς πλέων έχω και το δικό μου ατελιέ.

2) Οι σπουδές σου αφορούν κατά κύριο λόγο την μόδα το σχέδιο και την ζωγραφική.Θα ήθελες να μας περιγράψεις πώς ένας επαγγελματίας στον χώρο αυτό συνδυάζει αυτές τις τρεις καλλιτεχνικές ανησυχίες και πόσο εφικτό είναι αυτό σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της μόδας στα πλαίσια μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μα η μόδα είναι σχέδιο και το σχέδιο είναι ζωγραφική, είναι αλληλένδετα αυτά τα τρία. Όσο περισσότερο καλλιεργείς αυτούς τους τρεις τομείς τόσο μεγαλύτερη εξέλιξη και πρόοδο θα έχεις πάνω στο επάγγελμα αυτό. Δεν έχω βιώσει σε προσωπικό επίπεδο ανταγωνισμό, δεν με αφορούσε ποτέ αυτό το κομμάτι και ποτέ δεν έψαχνα τι κάνουν οι συνάδελφοι μου, σέβομαι και εκτιμώ όλους όσους αγαπάνε αυτή την δουλειά από εκεί και πέρα ασχολούμαι με το δικό μου ατελιέ και τα δικά μου μελλοντικά σχέδια. Το θέμα της κρίσης σαφώς έχει επηρεάσει όλους μας, ωστόσο μεγάλωσα μέσα στην κρίση και επιβιώνω μέσα σε αυτή οπότε….why not?

3) Σε γνωρίζουμε μέσα απo τις διακρίσεις όπως η πιo πρόσφατη στο Arab Fashion Week May 2017.Θέλεις να μας πεiς λίγα λόγια για αυτήν σου την εμπειρία?

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για το Ντουμπάι, ήμουν τυχερή γιατί κατάφερα να μείνω εκεί με αποτέλεσμα να γνωρίσω κόσμο και να κλείσω καλές συμφωνίες. Το Arab Fashion Week έγινε στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, στο Meydan Hotel, είχα δύο εξαιρετικούς χορηγούς την εταιρία Α.Ε.Ζαριφόπουλος και την εταιρία Βio Aroma, η συλλογή ονομάστηκε ”Cornucopia” μια υπερπολυτελή συλλογή υψηλής ραπτικής όπου μεταφέρθηκε απευθείας σε μια υπέροχη Boutique εκεί, γενικότερα μόνο καλά έχω να θυμάμαι, θα μπορούσα να ζήσω άνετα στα Εμιράτα.

4) Εδώ στην Ελλάδα συμμετείχες σε διάφορες παραγωγές ως στυλίστρια σε περιοδικά tv shows video clips.Πώς εργάζεσαι σε κάθε περίπτωση?Μίλησέ μας για τα υλικά που χρησιμοποιείς αλλά και τα στοιχεία που αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Συνήθως αναλαμβάνω το στυλιστικό κομμάτι επωνύμων είτε με δικά μου ρούχα είτε με συναδέλφων από εκεί και πέρα έχω κάνει και το κομμάτι της παρουσίασης στη  στήλη της μόδας on TV. Σχετικά με το κομμάτι των δικών μου ρούχων μου αρέσει να δουλεύω με πολλά διαφορετικά layers υφασμάτων. Χρησιμοποιώ πολύ swarovsyky καθώς και διάφορες τρέσες – νήματα, όπου δίνουν το δικό μου προσωπικό ύφος και χαρακτήρα στα ρούχα.

5)Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις τι έπεται για το μέλλον?Ετοιμάζεις κάτι?

Ετοιμάζω την καινούρια μου συλλογή με νυφικά όπου θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο και παράλληλα δουλεύω ασταμάτητα με τις καθημερινές μου παραγγελίες, σίγουρα έπεται ξανά επίδειξη στο εξωτερικό αλλά υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα για να αποκαλύψω το επόμενο project.

Συνέντευξη: Θεοδώρα Ζιαράγκα
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

Μαρία Τάγκαλου

Μαρία Τάγκαλου

Μαρία Τάγκαλου

Μαρία Τάγκαλου

Μαρία Τάγκαλου

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact