ΚΟΣΜΟΣ

Η «Μαύρη Βίβλος» του Γιούνκερ -Το καρνέ όπου σημειώνει τα ονόματα όσων τον έχουν προδώσει

Εδώ και 30 χρόνια περίπου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταγράφει σε ένα μικρο, μαύρο σημειωματάριο τα ονόματα όλων εκείνων που τον έχουν κατα καιρούς προδώσει ή απλά τον έχουν αμφισβητήσει.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» στο φύλλο του Σαββάτου.

«Δεν έχει γεμίσει ακόμη επειδή οι άνθρωποι σπάνια με προδίδουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ και πρόσθεσε, «Δεν είμαι μνησίκακος και εκδικητικός άνθρωπος, αλλά έχω πολύ καλή μνήμη».

Ο 61χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το καρνέ, καταγράφοντας τους «εχθρούς» του, ως ενός είδους αστείο, αλλά σύντομα ανακάλυψε τη χρησιμότητα του.

«Μερικές φορές κάποιος μπορεί να ξεχάσει αυτά τα πράγματα», είπε, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει για εκείνους που βρίσκονται μέσα στις λίστες του, περισσότερα από όσα πρεπει ή είναι δημοσίως γνωστά.

«Παίρνω απλά τις προφυλάξεις μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αιτιάσεις ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά και το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Βρετανία, που αποφάσισε την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Ο Γιούνκερ εξέφρασε την έκπληξή του που οι δημοσιογράφοι «δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τους  λόγους που ορισμένοι απαιτούν την παραίτησή μου και επικρίνουν τόσο έντονα την Επιτροπή».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής αποκάλυψε επίσης ότι ήθελε να γίνει και ο ίδιος δημοσιογράφος, όταν ήταν νέος και ότι απολαμβάνει μέχρι σήμερα  «να παίζει με τις λέξεις και με τις διάφορες ιδέες».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, περνά «τρεις ώρες κάθε μέρα διαβάζοντας εφημερίδες από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Βρετανία, την Ολλανδία και την Γερμανία, καθώς και από την Βουλγαρία και την Σλοβενία» για να έχει μια πιο σφαιρική άποψη και μια «πιο πλήρη και ακριβή εικόνα των γεγονότων».

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα σε αυτήν την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του, όπως για παράδειγμα για τις φήμες ότι είναι αλκοολικός, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς τους ισχυρισμούς αυτούς», ή για το ζήτημα που έχει προκύψει από την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Μπαρόζο, στην τράπεζα Goldman Sachs, για την οποία δήλωσε ότι «δεν με ενοχλεί που ο Μπαρόζο έπιασε δουλειά σε μια τράπεζα, αλλά αυτή η συγκεκριμένη τράπεζα αποτελεί πρόβλημα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact